Potrivit oficialului francez, ultima scrisoare conţinea gloanţe.

Deocamdată, nu se cunoaşte cine a trimis ameninţările sau motivul acestora, dar scrisorile coincid cu o creştere a actelor de violenţă faţă de politicieni, a adăugat consilierul.

Reamintim că în anul 2018 şi în prima jumătate a acestui an, în timpul manifestărilor anti-guvernamentale ale ”Vestelor galbene”, au avut loc unele dintre cele mai mari violenţe din ultimele decenii.

„Acceptăm dezbaterea democratică, ca oamenii să nu fie de acord cu politicile noastre, dar acest lucru merge prea departe”, a spus consilierul

El a menţionat că prima scrisoare a fost trimisă poliţiei în oraşul Bayonne în august şi ameninţa cu „pulverizarea” casei de vacanţă a ministrului Le Maire în timpul summitului G7 din 24-27 august găzduit de preşedintele Franţei în apropiere la Biarritz.

A doua scrisoare a fost trimisă direct la reşedinţa lui Le Maire din Saint-Pee-sur-Nivelle, de data aceasta ameninţând că îl va viza pe ministru însuşi.

În ultima scrisoare care conţinea gloanţe, expeditorul a indicat că două dintre gloanţe erau destinate ministrului Le Maire şi al treilea ministrului Bugetului, Gerald Darmanin.

„De data aceasta sunt de 9 mm. Dar când va veni vremea, vor fi de 11.43”, se arată în scrisoare, fiind o referire la un glonţ de la un pistol cu calibru mai mare.

Ca urmare a acestor ameninţări cu moartea s-a luat măsura ca toţi miniştri să fie supravegheaţi de un ofiţer de securitate, în conformitate cu protocolul standard din Franţa.

Ministrul de Finanţe francez intenţionează să depună plângere la poliţie, a adăugat consilierul, potrivit agerpres.ro