Evenimentul Zilei > Politica > Miniștrii lui Orban sub tirul parlamentarilor. Pierderi grele în a doua zi de audieri
Miniștrii lui Orban sub tirul parlamentarilor. Pierderi grele în a doua zi de audieri

Miniștrii lui Orban sub tirul parlamentarilor. Pierderi grele în a doua zi de audieri

În prima parte a celei de-a doua zi a audierilor miniștrilor Guvernului Orban 2 au fost examinați ministrul Economiei, Virgil Popescu și cel al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. Primul a trecut, al doilea a picat la testul dat în fața parlamentarilor, la fel ca și la audierile precedente, pentru Guvernul Orban I.

 

UPDATE Deputatul Ionuţ Stroe, propus pentru Ministerul Tineretului și Sportului, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport. El a primit10 voturi împotrivă, 12 abțineri și cinci voturi pentru.

 


 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a primit aviz pozitiv în comisiile reunite ale parlamentului, la limită cu o diferență de două voturi. El a obținut 23 de voturi favorabile și 21 de voturi contra.

În fața parlamentarilor, Virgil Popescu a anunțat că ministerul nu nu vor mai fi încheiate contracte pentru achiziția de armanent destinat Ministerului Apărării, dacă vânzătorii nu vor derula contracte de investiții, în România, cu Romarm sau companii private.

„Iar decizia luată de Ministerul Economiei, Ministerul Apărării şi prim ministru este să nu mai existe achiziţii ale Ministerului Apărării fără ca acestea să se întoarcă în economie şi să se producă în România. Vom impune prin contractele de compensare, prin acel Oficiu de compensare şi achiziţie de tehnică specială, ca aceia ce vor să vândă armament şi vor să vândă Ministerului Apărării prin contractele de offset, prin acei 80%, să vină să investească în România împreună cu companii private sau cu compania Romarm şi să producă în România parţial sau, de ce nu, total ce vor vinde la Ministerul Apărării sau în ţările din regiune sau alte ţari pe care au piaţa”, a explicat ministrul, la audierile din comisiile de specialitate.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: