Evenimentul Zilei > Social > Ministerul Educaţiei vrea observaţii punctuale pe subiectele la BAC
Ministerul Educaţiei vrea observaţii punctuale pe subiectele la BAC

Ministerul Educaţiei vrea observaţii punctuale pe subiectele la BAC

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei aşteaptă observaţii clare din partea elevilor pe marginea dificultăţii variantelor de subiecte la Bacalaureat.

Orice comparaţie cu examenul de anul trecut este însă fără temei, având în vedere schimbările din acest an, se arată într-un comunicat al ministerului: „Actuala generaţie de elevi care susţine examenul de Bacalaureat 2008, exceptând elevii claselor a XIII-a seral şi ruta progresivă, studiază după programe şcolare modificate, începând cu anul şcolar 2004-2005. Ca atare, comparaţia cu subiectele din anul precedent este irelevantă, întrucât pentru sesiunile Bacalaureatului 2007 au fost în vigoare alte programe şcolare, bazate pe competenţe şi pe conţinuturi asociate, diferite faţă de programele şcolare în vigoare pentru examenul din acest an“. Observaţiile pot fi trimise pe adresa de e-mail bacalaureat@cnceip.ro, până la 31 martie.

În urmă cu o săptămână, viitorii candidaţi au postat o petiţie pe internet, prezentată luni de EVZ, în care se plâng de faptul că gradul de dificultate al subiectelor la matematică este mult peste nivelul mediu al cunoştinţelor unui elev de clasa a XII-a. Există cazuri în care şi unii profesori au dificultăţi în abordarea lor, se arată în textul petiţiei. Mai mult de 4.300 de elevi o semnaseră până ieri după-amiază.