Ionela Neagoe, director adjunct la Colegiul ,,Lazăr”, a câştigat iniţial concursul, dar după contestaţiile rezolvate la Caraş Severin, un alt candidat ar urma să fie director adjunct al liceului.

Decizia s-a luat la sfârşitul concursului, în noiembrie

Sfârşitul lunii noiembrie aducea şi finalul controversatului concurs propus de Mircea Dumtru.Atunci, exact înainte să se încheie, Ministerul Educaţiei anunţa printr-un comunicat de presă o nouă schimbare, fără un ordin de ministru, sau un alt act juridic prin care să valideze această decizie.,, (..) Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a decis că evaluarea acestor contestatii să fie făcută de o comisie din alt județ decât cel în care a fost sustinută probă. (…)”.

Ministerul Educaţiei nu are răspunsuri clare

Contactaţi pentru o poziţie, oficiali din Minister spun că o astfel de măsură s-ar putea lua printr-o notă de la Minister care nu contrazice metodologia. În speţă, aceasta ar aparţine Monicăi Anisie, secretar de stat. Contactată pentru o poziţie, aceasta nu a putut oferi explicaţii amănunţite, fiind la ore. ,,Modalitatea este asemănătoare modului în care se rezolvă şi cele de la Bacalureat”. Pentru mai multe detalii am fost redirectionaţi către un număr care nu a răspuns.

Directorul de la Lazăr va acţiona în instanţă

Ionela Neagoe (foto) subliniază că decizia heirupistă a Ministerului ar putea încălca legea, motiv pentru care se va adresa instanţelor de contencios administrativ. În plus, profesorul arată cu degetul spre organizarea defectuoasă a concursului, care ar putea să satisfacă, mai degrabă, interesele unora, decât să elimine politica din şcoli.,,Este strigător la cer! Modul în care s-au desfășurat contestațiile la concursul de director demonstrează cum se încalcă legea și cum unii se consideră stăpâni. În bază cărui document s-a decis corectarea contestațiilor în alt județ?!”

Ce spune meotodologia

Art 19 alin (4) din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director prevede că orice fel de contestaţii vor fi rezolvate de o comisie care se formează astfel: doi reprezentați ai autorității publice locale din localitate în care se află unitatea de învățământ pentru care nu s-a depus contestația, respectiv doi reprezentanți ai autorității publice locale din cadrul unui sector, pentru municipiul București