Purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Alexandru Macoveiciuc, a declarat, vineri, că Transgaz va primi un grant de 46 de milioane de euro din Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru dezvoltarea capabilităţilor Sistemului Naţional de Transport gaze (SNT) în zona de Nord-Est a României. 

În context, oficialul Ministerului Economiei a explicat importanța acestei investiții: „Transgaz va semna în perioada următoare un contract prin care va primi un grant de 46 de milioane de euro din Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru dezvoltarea capabilităţilor Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale (SNT) în zona de Nord-Est a României. Dezvoltarea SNT în zona de Nord – Est este un proiect cu o valoarea totală de aproape 175 de milioane de euro care este util şi relevant atât în ceea ce priveşte securitatea generală energetică a României cât şi dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova”.

Macoveiciuc a anunțat că Eurotransgaz va publica, vineri, anunţul de participare pentru construcţia gazoductului Ungheni – Chişinău. Despre acest proiect, purtătorul de cuvânt a menționat:

„Este un proiect de 76 de milioane de euro, 35% sunt fonduri proprii şi 65% sunt fonduri atrase. Aşteptarea este ca până la sfârşitul anului să se încheie etapa de contractare şi de semnare pentru lucrările la cele şapte loturi pe care le presupune gazoductul. Termenul de finalizare pentru gazoductul propriu-zis fiind 2019, iar pentru complexul administrativ de la Ghidighici ianuarie 2020”.