Evenimentul Zilei > Economie > Ministerul Economiei resuscitează proiectul realizării reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă
Ministerul Economiei resuscitează proiectul realizării reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Ministerul Economiei resuscitează proiectul realizării reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Ministerul Energiei va iniţia un memorandum în Guvern pentru obţinerea mandatului de negociere în relaţia cu China General Nuclear Power Corporation (CGN), în vederea realizării reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă, susţine secretarul de stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache.

'Negocierile durează de prea mult timp şi este momentul să ne apropiem de o decizie. În perioada următoare, noua echipă a ministerului va acorda prioritate mersului negocierilor în vederea obţinerii unui acord pentru dezvoltarea proiectului”, citează Agerpres. De altfel, acest proiect se regăseşte şi în programul de guvernare.
La rândul lor, reprezentanţii companiei chineze, conduşi de directorul de proiect pentru România, au arătat că sunt mandataţi pentru o negociere mai flexibilă în anumite puncte, astfel încât discuţiile să fie accelerate. 
Un comunicat al Fondului Proprietatea remis pe 3 noiembrie 2016 spunea că proiectul privind construcţia reactoarelor 3 şi 4 este nefezabil şi ar putea crea mari prejudicii acţionarilor Nuclearelectrica în cazul în care este continuat, având în vedere situaţia actuală a pieţei energiei electrice, precum şi prognozele pe termen lung.