Evenimentul Zilei > Social > Ministerul CULTURII a RESTITUIT sub 10% din DONAŢIILE pentru CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI
Ministerul CULTURII a RESTITUIT sub 10% din DONAŢIILE pentru CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI

Ministerul CULTURII a RESTITUIT sub 10% din DONAŢIILE pentru CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI

Ministerul Culturii a restituit până acum 362.494 lei din cei 1,2 milioane de euro strânși în cadrul campaniei de donații publice pentru achiziționarea sculpturii Cumințenia Pământului a lui Constantin Brâncuși.

Termenul până la care se face restituirea banilor donaţi pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului" a fost prorogat până la data de 31 decembrie 2019, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată în şedinţa de Guvern de vineri, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"Iniţial, termenul era de 31 decembrie anul acesta. (…) Sunt totuşi proceduri în care sunt implicate şi alte instituţii şi, de aceea, a fost luată această decizie", a explicat Barbu, la Palatul Victoria.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că suma restituită până în prezent către cei care au donat pentru achiziţia "Cuminţeniei Pământului" este de 359.473 de lei dintr-un total de 5 milioane de lei.

”Ministerul Culturii și Identității Naționale a început demersurile pentru restituirea sumelor donate în cadrul campaniei de subscripție publică pentru achiziționarea sculpturii "Cumințenia Pământului" și a restituit până la această dată suma de 362.494 lei, din totalul încasat prin contul deschis la Trezoreria Statului de 370.811 lei. În vederea protejării intereselor tuturor cetăţenilor care s-au implicat în campania de donaţie, MCIN va continua întâlnirile de lucru și colaborarea cu toate instituțiile de credit implicate în acțiunea de restituire a donațiilor efectuate pentru achiziționarea operei Cumințenia Pământului”, se arată într-un răspuns trimis de Ministerul Culturii, potrivit HotNews.ro.

În ceea ce privește restul sumelor donate, Ministerul Culturii invocă o „operaţiune amplă şi complexă” care presupune implicarea „unor persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ cu care ministerul a încheiat contracte pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele şi pe seama sa”.

Persoanelor care au donat folosind una din modalitățile de mai jos li se vor restitui banii fără a fi necesare demersuri suplimentare:

prin virament (ordin de plată în lei/dispoziție de transfer valutar intrabancar și interbancar);

donații prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar;

transfer bancar electronic (internet banking);

prin SMS, pentru numerele de telefon active.

Pentru donaţiile provenite prin SMS, returnarea se va face prin rectificarea facturii sau prin bonusarea numărului de telefon, în cazul cartelelor prepaid.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: