Evenimentul Zilei > Politica > Mini-grădinile Versailles de pe Kiseleff, la un pas de a fi distruse. Un dezvoltator imobiliar vrea să ridice acolo patru blocuri iar Primăria Capitalei a avizat proiectul
Mini-grădinile Versailles de pe Kiseleff, la un pas de a fi distruse. Un dezvoltator imobiliar vrea să ridice acolo patru blocuri iar Primăria Capitalei a avizat proiectul

Mini-grădinile Versailles de pe Kiseleff, la un pas de a fi distruse. Un dezvoltator imobiliar vrea să ridice acolo patru blocuri iar Primăria Capitalei a avizat proiectul

Consiliul General al Municipiului București a avizat un proiect imobiliar pe terenul unde se află copia în miniatură a grădinilor de la Versailles de pe Bulevardul Kiseleff, o zonă de protecție, potrivit societății civile care denunță un „abuz incredibil”, transmite Digi24.

Grădnile unice în București au fost construite în perioada interbelică. Terenul de peste un hectar aparţine unui avocat din Capitală care vrea să ridice aici patru blocuri.

Activiştii de mediu spun, însă, că demersul de modificare a zonei este ilegal. „Vorbim de zona protejată Averescu care are grad maxim de protecţie. Înseamnă că nu ai voie să-i schimbi ţesutul urban, nici măcar peisajul natural care constituie şi el monument istoric în zona protejată”, a spus Dan Trifu, reprezentantul ONG-ului Eco-Civica.

„Este un abuz incredibil, aici planul urbanistic zonal spune că este spaţiu verde, legea spune explicit că nu ai voie să schimbi destinaţia unui spaţiu verde amenajat dar Consiliul General a dat PUD-ul care prevede patru blocuri de trei etaje aici. Este o sfidare a legii”, a spus și Nicușor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Și Primăria Sectorului 1 a reacționat și a cerut anularea deciziei, în caz contrar amenințând cu procesul. În ceea ce o privește, Primăria Capitalei a explicat că a avizat proiectul deoarece dezvoltatorul imobiliar are toate actele necesare, inclusiv aviz de la Ministerul Culturii. Pentru ca grădinile în miniatură să fie distruse mai este nevoie doar de un aviz de mediu.