Minculescu are nevoie de un transplant de ficat

Minculescu are nevoie de un transplant de ficat

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, medicul Dorel Săndesc, șeful secției de Terapie intensivă a Spitalului din Timișoara, a infirmat zvonurile potrivit cărora Minculescu ar suferi de ciroză avansată.

Potrivit lui Săndesc, artistul are o boală polichistică hepato-renală, pe care a moștenit-o de la tatăl său, și are nevoie de un transplant de ficat. El a explicat că această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi în rinichi a unor chisturi, care evoluează.

"Nu este nimic adevărat despre acest posibil cancer sau de ciroză. Boala aceasta are o evoluţie cronică. Se ştia de ea", a întărit Săndesc.

"Această boală cronică poate duce la afectarea funcţiilor organelor. Cu toţii am asistat la creşterea în volum a lui Cristi Minculescu, care a fost determinată de această boală", a explicat doctorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a adăugat că Minculescu a fost pus pe o listă de așteptare, dar că au început demersurile pentru a se stabili dacă soția acestuia este compatibilă.

Recuperarea ar putea dura câteva luni.

Internat pentru analize

Solistul trupei rock Iris se află în Germania, unde-şi face, la o clinică locală, situată lângă München, o serie de teste şi analize. Artistul s-ar putea întoarce în țară zilele viitoare.

Potrivit reprezentanţilor formaţiei, investigaţiile au fost necesare, având în vedere deteriorarea stării sale de sănătate. Managerul trupei, Cosmin Nicoară, a declarat că turneul pe care trebuia să-l înceapă trupa a fost anulat, însă concertul programat pe 2 martie, la Teatrul Național, va avea loc.

ȘTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:41

MAXIMA

NU MĂ UITA

FLOARE DE IRIS