În timpul unui discurs rostit sâmbătă seară în faţa susţinătorilor, în statul Florida, Donald Trump a ridicat mai multe semne de întrebare în momentul în care a declarat, potrivit site-ului agenţiei Associated Press:

"Priviţi ce se întâmplă în Germania, priviţi ce s-a întâmplat aseară în Suedia! Suedia, puteţi crede. Suedia. Au primit mulţi imigranţi . Au probleme pe care nu le credeau niciodată posibile", a declarat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a vorbit într-un discurs despre un atac terorist care a avut loc în Suedia. El a făcut aceste afirmații imediat după ce a anunțat că intenționează să-și reia eforturile de a restricţiona imigraţia, trecând în revistă atacuri din mai multe țări și orașe europene, care ar demonstra pericolele primirii de imigranți.

În ultima perioadă, în Suedia nu au fost semnalate incidente cu caracter terorist.

Afirmaţiile lui Donald Trump au generat o serie de semne de întrebare şi comentarii, inclusiv ironice. Spre exemplu, fostul premier al Suediei Carl Bildt a reacţionat prin Twitter:"Suedia, atac terorist? Ce a fumat? Sunt numeroase întrebări".

Cel mai recent atac terorist a avut loc în Suedia în decembrie 2010, când două bombe au explodat la Stockholm, incident soldat cu moartea agresorului şi rănirea altor două persoane.

La scurt timp, suedezii și nu numai au reacționat. Asta cu atât mai mult cu cât țara nu a fost ținta vreunui atac terorist. Ambasada suedeză la Washington a cerut Departamentului american de Stat o explicaţie privind declaraţia preşedintelui Donald Trump, care a sugerat că în Suedia a avut loc vineri un incident de securitate.

Președintele american a încercat să explice afirmațiile, susținând că s-a informat dintr-un documentar al postului Fox News. Mai precis, el a scris pe Twitter că şi-a luat informaţiile dintr-un material publicat de Fox News, dar nu a spus când.

Declaraţia mea privind ce se întâmplă în Suedia a făcut referire la un material publicat de @FoxNews privind imigranţii & Suedia”, a scrie liderul de la Casa Albă pe Twitter.