Evenimentul Zilei > International > MILLIYET. Khamenei: „Armenia ar trebui să se retragă din Nagorno-Karabah”
MILLIYET. Khamenei: „Armenia ar trebui să se retragă din Nagorno-Karabah”

MILLIYET. Khamenei: „Armenia ar trebui să se retragă din Nagorno-Karabah”

Liderul religios al Iranului care doreşte încheierea războiului a declarat: „Toate teritoriile Azerbaidjanului ar trebui eliberate, iar securitatea Armeniei protejată”.

Liderul Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a spus: „Războiul dintre cele două ţări vecine este un episod dureros. Ar trebuie să se încheie în cel mai scurt timp. Toate teritoriile Azerbaidjanului ar trebui eliberate, iar securitatea Armeniei ar trebui protejată”.

Khamenei a rostit un discurs la televiziunea de stat cu prilejul aniversării naşterii Profetului Muhammad.

Referindu-se la conflictul provocat de ocuparea teritoriilor azere de către Armenia în Nagorno-Karabah, Khamenei a afirmat că acest conflict izbucnit între cele două ţări reprezintă o ameninţare pentru regiune.

Khamenei a spus: „Războiul dintre cele două ţări vecine este un episod dureros. Ar trebuie să se încheie în cel mai scurt timp. Toate teritoriile Azerbaidjanului ar trebui eliberate, iar securitatea Armeniei ar trebui protejată”.

Subliniind că este necesară oprirea confruntărilor, Khamenei a adăugat: „Una dintre principalele condiţii pentru oprirea confruntărilor este retrocedarea către Azerbaidjan a teritoriilor ocupate de Armenia. Acest lucru trebuie neapărat realizat şi trebuie respectate frontierele stabilite de dreptul internaţional. Frontierele internaţionale nu ar trebui ocupate, iar teroriştii nu ar trebui să se apropie de graniţele noastre. Dacă se vor apropia de graniţele noastre, vom acţiona în consecinţă”.

Alegerile prezidenţiale din SUA

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din SUA, Khamenei a declarat: „Oricine ar câştiga, politica noastră faţă de SUA nu va fi afectată. Unii vorbesc despre ce se va întâmpla dacă va fi ales unul sau celălalt. Da, pot avea loc unele evenimente, dar nu ne interesează. Politica pe care o promovăm faţă de Statele Unite este calculată şi clară”.

Criticând ofensa adusă Profetului Muhammad şi sprijinul acordat de oficialii guvernului francez, şi în primul rând de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, acţiunilor împotriva islamului, Khamenei a spus: „Guvernul francez face o legătură între aceste ofense şi drepturile şi libertăţile omului. Ce fel de guvern este guvernul francez? Ce fel de politică este aceasta?”

„Aceste acţiuni sunt indiciul apartenenţei întunecate la civilizaţia occidentală”, a adăugat Khamenei. (AA)

Sursa

Traducerea: Emel – Birgül Mauki, RADOR

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.