Evenimentul Zilei > Actualitate > Militarii români participă la un exercițiu multi-național NATO, împreună cu cei din SUA și Republica Moldova
Militarii români participă la un exercițiu multi-național NATO, împreună cu cei din SUA și Republica Moldova

Militarii români participă la un exercițiu multi-național NATO, împreună cu cei din SUA și Republica Moldova

Militari din România, Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii participă, începând de astăzi, la un exerciţiu multi-naţional NATO pentru îmbunătăţirea apărării colective în Europa de Est.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti, citat de Agerpres, infanteriştii marini şi marinarii Companiei de Arme Întrunite şi Black Sea Rotational Force vor participa la exerciţiul Plantinum Lynx 16-2 la Smârdan. 

"Pentru acest exerciţiu, Compania de Arme Întrunite va transporta tancurile, artileria şi alte echipamente grele pe cale feroviară din Bulgaria, unde vor susţine integrarea mecanizată, tehnici de breşă, tactici de tragere debarcată, foc indirect cu scopul de a îmbunătăţi capacitatea de luptă în operaţiuni întrunite, tacticile anti-tanc şi alte abilităţi esenţiale de luptă", precizează comunicatul. 

Vineri, reprezentanții presei, dar și simpli vizitatori, vor putea asista la "un exerciţiu cu tragere de luptă cu arme combinate incluzând tancuri, artilerie şi sprijin aerian apropiat". 

Compania de Arme Întrunite, staţionată în Bulgaria, a sosit în luna august a acestui an "pentru a sprijini aliaţii şi partenerii NATO din regiune şi pentru a aduce o componentă de abilităţi mecanizate exerciţiilor multi-naţionale". 

Compania este o unitate adiţională a Black Sea Rotational Force, o rotaţie semi-anuală a Infanteriei Marine şi a Marinarilor dislocaţi în România, pentru a răspunde unei game variate de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite, mai punctează comunicatul Ambasadei SUA. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.