Ministrul român al apărării, Gabriel Oprea, a transmis condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa. Iar omologul său israelian, Ehud Barak, şi-a exprimat "regretul profund" faţă de cele întâmplate, notează aceeaşi sursă.
Nu s-a stabilit cauza tragediei
Eroarea umană şi vizibilitatea redusă ar putea fi cauzele care au dus la prăbuşirea elicopterului israelian, titrează Haaretz.
Anchetatorii au început să adune probe de la locul accidentului. Nu este exclusă nici varianta ca elicopterul de tipul CH-53 Sikorsky să fi avut probleme tehnice.
Comandantul forţelor aeriene israeliene, Gen. Nimrod Sheffer, a precizat că este pre devreme pentru a comenta cauzele tragediei.
Echipajul care şi-a pierdut viaţa în accident era unul experimentat, cu peste 20 de ani la maşnsa unui astfel de aparat, mai scrie Haaretz.
Şi ynetnews.com scrie despre sosirea echipelor de anchetatori israelieni în România. Cutia neagră a aparatului a fost găsită de românii care au participat la operaţiunile de căutare.

Cadavrele celor şase soldaţi israelieni au fost de asemenea recuperate şi vor fi repatriate mâine, notează aceeaşi sursă.