Evenimentul Zilei > Sport > „Militarii” au încheiat un armistițiu de o săptămână
„Militarii” au încheiat un armistițiu de o săptămână

„Militarii” au încheiat un armistițiu de o săptămână

Echipa de fotbal din Ghencea va putea să folosească sigla pierdută în favoarea MApN, la partida cu Dinamo Kiev, din Liga Europa, dar și la jocul cu CSMS Iași, din Cupa Ligii.

Valeriu Argăseală, președintele FC Steaua, și Iulian Gheorghișor, vicepreședintele „roș-albaștrilor”, au avut, ieri, prima rundă de negocieri în problema ce vizează brandul. De partea cealaltă, la masa tratativelor s-a aflat George Boroi, conducătorul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, și alți membri din Consiliul de Administrație.

Marca rămâne neschimbată la meciurile cu Dinamo și Iași

Așa cum era de așteptat, problema mărcii, una foarte complexă, nu a fost rezolvată decât într-o foarte mică măsură. Astfel, echipa de fotbal va putea să folosească numele, emblema și culorile la întâlnirea decisivă cu Dinamo Kiev, ce va avea loc, joi, pe „Arena Națională”, în grupele Ligii Europa, dar și la confruntarea cu CSMS Iași, programată pe 14 decembrie în Cupa Ligii. „Cluburile au ajuns la o înțelegere astfel încât să nu afecteze activitatea echipei de fotbal în campionat și în cupele europene și să nu producă prejudicii de imagine celor două cluburi sau sportului românesc, valabilă pentru meciurile care se vor desfășura în cele doua competiții până la data de 15 decembrie 2014”, a fost anunțul făcut pe site-ul oficial al echipei Steaua.

Pretențiile CSA Steaua, o necunoscută

Negocierile vor continua în finalul anului, iar cei de la clubul sportiv vor trebui să-și prezinte pretențiile pe care le au pentru a permite „roșalbaștrilor” folosirea brandului. „Cele două cluburi vor continua discuţiile şi vor elabora termenii viitoarei colaborări, definitivînd elementele concrete de punere în practica a deciziei Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie”, se mai precizează în comunicatul „roș-albaștrilor”.

Cazul a atras atenția presei internaționale

La meciul susținut în Ghencea, cu cei de la CSMS Iași (scor 1-0), steliștii au evoluat fără stemă și în echipamentul galben, cel folosit pentru partidele din deplasare. Problema de care se lovesc „militarii” a atras și atenția presei din afară, care a remarcat impasul. „Steaua, echipa fără nume”, au notat cei de la Reuters. „Steaua București joacă primul meci fără faimosul nume”, a titrat și site-ul givemesport.com, iar cei de la 101greatgoals.com au comentat: „Cine sunteți! Steaua București își pierde identitatea în instanță și joacă un meci în calitate de gazdă.”