Potrivit serviciului de presă al Detașamentului de grăniceri Cernăuți, decizia ar fi fost luată pentru supravegherea sporită a frontierei dintre Ucraina și România. „În cadrul acțiunii de profilaxie „Siceni – 2019” la frontiera ucraineano-română din regiunea Cernăuţi urmează să fie dislocați aproape 100 de militari. Scopul principal al consolidării acestei zone de frontieră este combaterea criminalităţii organizate, eliminarea contrabandei cu ţigări și prevenirea migrației ilegale”, se menţionează în comunicat autorităților din Ucraina, citat de lyberti.com.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a demascat anul trecut 29 de spioni străini care desfășurau activități împotriva Ucrainei – potrivit unui raport al instituţiei.

În consecinţă, autorităţile au deschis nouă dosare penale pentru spionaj. În plus, ofițerii SBU au demascat 11 cetățeni ucraineni care desfăşurau activităţi subversive şi făceau spionaj în favoarea Rusiei. În cazul acestora, au fost deschise dosare penale pentru trădare de stat, trei persoane fiind deja condamnate.

De asemenea, autoritățile din Cernăuți, Ucraina, au luat măsuri extrem de dure împotriva străinilor din administrație Așadar, în această provincie funcționarii publici care dețin dublă cetățenie vor fi demiși din funcții., scrie timpul.md.

Anunţul a fost făcut de Ruslan Storojuk, şeful Direcţiei Serviciului de Securitate a Ucrainei în regiunea Cernăuţi. Oficialul a precizat că anul trecut în această regiune, din cauza deţinerii dublei cetăţenii au fost concediaţi câţiva funcţionari publici, în special şeful Secţiei de Prestare a Serviciilor Administrative din Herţa şi directorul Arhivei de Stat a regiunii Cernăuţi. Cel din urmă, pe lângă faptul că a intrat în posesia cetăţeniei străine, a fost implicat şi într-un caz de luare de mită, anunţă agenţia ACC.

Anul trecut, autorităţile din Ucraina au înregistrat 39 de cazuri de sfidare la adresa integrităţii teritoriale a ţării. 18 cetăţeni străini au primit interdicţie de intrare pe teritoriul Ucrainei, inclusiv cetăţeni români, moldoveni şi ruşi,

 

Te-ar putea interesa și: