Editura Evenimentul si Capital

DEZVĂLUIRI. „Milionarul sărac” din Ministerul Culturii, demolatorul monumentelor din Capitală. Trăiește PE PICIOR MARE deși are VENITURI MICI

14-04/04mariusdamian-465x390
Autor: | | 15 Comentarii | 8404 Vizualizari

Directorul care decide ce case monument pot fi demolate în Capitală sau ce se poate construi în zone protejate duce o viață de lux, deși are un venit modest. El conduce mașini aparținând unor firme ai căror asociați au beneficiat de avize de construire. Șeful Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al Municipiului București - Marius Damian, cel în pixul căruia stă decizia de demolare a caselor din zonele protejate și de construire sau amenajarea imobilelor monument, ar putea oferi o adevărată lecție despre cum să trăiești pe picior mare cu venituri modeste. De aceea i se potrivește numele unei piese a lui Tudor Popescu, „milionarul sărac”.

Directorul Marius Damian a fost surprins în timp ce alimenta o mașină cu numărul de înmatriculare B 55 DPA (foto sus). Asociații unei firme cu aceste inițiale au primit un aviz de construire în zonă protejată

Deși în declarația de avere a menționat că are venituri în valoare de 24.270 de lei pe an, în calitate de șef al Monumentelor din Capitală, și mai câștigă 23.300 de lei prin intermediul PFA-ului pe catre îl deține, acesta i-a împrumutat 50.000 de euro unui anume Mateescu Adrian Călin și are trei credite: două în lei, în valoare totală de 97.311, și unul în euro - în valoare de 54.676.

Mai mult, soția lui nu are niciun venit, potrivit documentului citat, și au în întreținere un minor. Ce-i drept, acesta a postat pe internet, în 2008, că vinde o vilă situată în zona Gării de Nord. Potrivit anunțului, imobilul se vindea cu un milion de euro, iar la datele de contact este trecut numele lui și numărul său de telefon. Cert este că imobilul nu apare în prezent în declarația de avere, ceea ce înseamnă că fie l-a vândut, fie Damian a fost intermediarul vânzării.

EVZ l-a întrebat pe director de ce nu se regăsește suma de bani în declarație, în caz că imobilul era proprietate personală și a fost vândut, sau care a fost comisionul obținut- în cazul în care a fost intermediarul tranzacției. Însă, acesta nu a oferit niciun răspuns până la închiderea ediției. Nici în legătură cu mașinile pe care le conduce și care nu apar în declarația de avere nu a oferit niciun detaliu.

Șef peste case-monument, face cadastru

În opinia președintelui Aso­ciației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, este imoral că Marius Damian este șef peste monumente și, în același timp, face și cadastru, intabulare pentru terenuri și apartamente. „Tu dai aviz de construcție și faci și intabulări, lotizări, comasări de terenuri sau imobile, intabulări. Nu este ilegal, dar imoral- da. Că, practic, sunt activități care se intersectează”, a mai spus președintele Asociației.

Tot legat de construcții, șeful Monumentelor este asociat în firma Aero Explorer SRL. El este și administratorul firmei care are ca obiect de activitate: „inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Cu alte cuvinte, firma oferă servicii pentru proiecte de inginerie civilă, proiecte de gospodărire a apelor, pentru instalarea aerului condiționat, pentru controlul poluării, inclusiv acustică, dar face și prospecțiuni geologice. Adică, tot ce este nevoie pentru construirea unui imobil. Totodată, firma oferă servicii pentru proiecte industriale și fotografie aeriană. Și în acest caz, Nicușor Dan susține că șeful Monumentelor se află într-o situație cel puțin imorală.

"Nu și-a făcut datoria de a proteja monumentele. A avizat demolarea lor sau nu a acționat pentru protejarea lor.”

Nicușor Dan, președinte Asociația Salvați Bucureștiul

Coincidență între mașinile de lux și avizele date

Șeful Monumentelor din Capitală conduce numai limuzine scumpe. În declarația de avere figurează un Mercedes SLK și un Audi 3, iar pe străzi poate fi văzut și cu alte mașini de lux. De exemplu, acesta conduce, din când în când, un Volkswagen Touareg care nu este trecut în declarația de avere și care valorează aproximativ 30.000 de euro.

Potrivit legii ANI, și dacă era împrumutat de la cineva, autoturismul trebuia trecut în declarația de avere. Motivul: o eventuală închiriere a unei astfel de mașini poate depăși plafonul de 200 de euro.

Potrivit imaginilor primite pe adresa redacției, acesta alimenta un Touareg cu număr de înmatriculare B 55 DPA. Mai mult, el a mai fost văzut într-un Audi A3, cu număr de înmatriculare B 987 DPA.

De asta s-a pensionat Augustin Lazar! Ce pensie are. Suma e COLOSALA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI