3,2 milioane de euro cauțiune pentru DNA de la INCULPAȚII din dosarul de REABILITARE a căii ferate BUCUREȘTI-CONSTANȚA
Editura Evenimentul si Capital

3,2 milioane de euro cauțiune pentru DNA de la INCULPAȚII din dosarul de REABILITARE a căii ferate BUCUREȘTI-CONSTANȚA

Autor: | | 0 Comentarii | 315 Vizualizari

Patru dintre cei cinci inculpați din dosarul de reabilitare a căii ferate București-Constanța au depus deja cauțiunea, anunță DNA. Suma strânsă nu este deloc mică, respectiv 3,2 milioane de euro, asta dacă nu luăm în calcul și cauțiunea stabilită pentru fostul ministru al Finanțelor Publice, Sebastian Vlădescu stabilită la un milion de euro.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și totodată s-au stabilit următoarele cauțiuni:

- Costea Mircea-Ionuț, fost angajat al Ministerului Finanțelor – 1.500.000 euro, inculpat pentru trafic de influență și complicitate la luare de mită; - Mititelu Mihaela, la data faptelor persoană apropiată de conducerea CN CFR, – 1.000.000 euro, inculpată pentru trafic de influență și complicitate la luare de mită; - Dascălu Constantin, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor – 500.000 euro, inculpat pentru luare de mită; - Boureanu Cristian-Alexandru, la data faptelor deputat în Parlamentul României – 200.000 euro, inculpat pentru trafic de influență. Toți cei patru inculpați au respectat obligațiile stabilite de procurorii anticorupție referitoare la cauțiune, în sensul că: - inculpatul Costea Mircea-Ionuț a pus la dispoziția procurorilor înscrisuri din care rezultă atât constituirea unor garanții reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 1.413.000 euro cât și depunerea la o unitate bancară a sumei de 300.000 euro; - inculpata Mititelu Mihaela a pus la dispoziția procurorilor înscrisuri din care rezultă atât constituirea unor garanții reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 903.500 euro cât și depunerea la o unitate bancară a sumei de 96.500 euro; - inculpatul Dascălu Constantin a adus documente din care reiese că a depus la o unitate bancară suma de 500.000 euro; - inculpatul Boureanu Cristian-Alexandru a depus la dosarul cauzei înscrisuri din care rezultă constituirea unor garanții reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la suma de 213.400 euro.

Totodată, față de cei patru inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

De asemenea, față de inculpatul Vlădescu Sebastian a fost fixată o cauțiune în valoare de 1.000.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară și consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiași unități de Parchet. În conformitate cu dispozițiile art. 217 C.p.p. cauțiunea garantează participarea inculpaților la procesul penal și respectarea de către aceștia a obligațiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracțiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Inculpaților Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin, Costea Mircea-Ionuț și Boureanu Cristian-Alexandru li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Față de Vlădescu Sebastian, fost ministru al Finanțelor Publice, inculpat ulterior (după obținerea avizului favorabil din partea Președintelui României) pentru luare de mită (două infracțiuni) și trafic de influență în formă continuată, a fost fixată o cauțiune în valoare de 1.000.000 euro (echivalent în lei); termenul până la care acesta este obligat să o depună nu a expirat.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate