Miliardarul rus Oleg Deripaska a redevenit un acţionar important la Strabag

Miliardarul rus Oleg Deripaska a redevenit un acţionar important la Strabag

Miliardarul rus Oleg Deripaska a achiziţionat un pachet de 17 procente din acţiunile Strabag SE, cel mai mare grup de construcţii din Europa Centrală, care în România a câştigat recent licitaţia pentru tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, în valoare de 220 milioane euro.

În 2007, miliardarul rus Oleg Deripaska a devenit cel mai mare acţionar la Strabag, după ce a preluat o participaţie de 25 la sută din acţiunile concernului austriac pentru 1,2 miliarde euro. Anul trecut însă, Deripaska, unul din magnaţii ruşi cei mai afectaţi de criza financiară globală, şi-a vândut participaţia pe care o deţinea la Strabag.

Grupul austriac a informat miercuri, potrivit Agerpres, că societatea Rasperia Trading Ltd., parte din compania holding Basic Element deţinută de Oleg Deripaska, a răscumpărat 19,830 milioane de acţiuni Strabag pentru suma de 373 milioane euro, sau 19,25 euro pe acţiune. În plus, Rasperia dispune de opţiunea de a răscumpăra şi restul de opt procente din Strabag până în luna iulie 2014.

Contracte importante în România

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania austriacă Strabag deţine trei societăţi de drumuri şi poduri în România, după ce a achiziţionat Antrepriza Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SA, SC Drumuri şi Poduri Buzău şi Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Timişoara. De asemenea, Strabag este implicată în mai multe proiecte în România, care vizează construirea unor clădiri rezidenţiale sau spaţii pentru birouri.

Recent, Ministerul Transporturilor a anunţat că un consorţiu Strabag - Straco va construi tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, pentru 220 milioane euro,  din care 133,62 milioane de euro reprezintă contribuţia Comisiei Europene. Tronsonul de autostradă Deva-Orăştie face parte din coridorul pan-european IV Constanţa-Bucureşti-Nădlac, declarat obiectiv de interes naţional şi strategic. Tronsonul de autostradă are o lungime de 32,8 km, va vaea 15 poduri şi 10 pasaje, potrivit site-ului CNADNR.