Miliardarul rus Mihail Prohorov intră în cursa pentru Kremlin

Miliardarul rus Mihail Prohorov intră în cursa pentru Kremlin

Miliardarul rus Mihail Prohorov a anunţat astăzi că intenţionează să candideze pentru postul de preşedinte al Rusiei la alegerile prezidenţiale din martie 2012, relatează agenţia RIA Novosti.

"Am luat această decizie. Este probabil cea mai serioasă hotărâre din viaţa mea. Particip la cursa pentru preşedinţie", a afirmat Prohorov.

El avea de gând să ia parte, în calitate de lider al partidului Cauza Dreaptă, şi la alegerile pentru Duma de stat, camera inferioară a parlamentului rus, care au avut loc pe 4 decembrie. Dar în formaţiune s-a iscat un scandal în luna septembrie, în urma căruia Prohorov, în vârstă de 46 de ani, a fost înlăturat din funcţia de preşedinte.

Prohorov are o avere estimată la circa 18 miliarde de dolari, ocupând locul trei în topul celor mai bogaţi ruşi. Proprietar al grupului de companii Onexim, ce controlează producătorul de aluminiu Norilsk Nickel şi cel de aur Polyus Gold, printre altele, Mihail Prohorov, în vârstă de 46 de ani şi necăsătorit, era cunoscut în urmă cu câţiva ani drept "playboy-ul Rusiei".

Ne puteți urmări și pe Google News

El a fost arestat în Franţa după ce umpluse un hotel de lux cu prostituate, iar vacanţele sale exorbitante erau subiect de primă pagină în tabloidele din Rusia. Abia recent s-au dezvoltat ambiţiile sale politice, după ce a fondat partidul Cauza Dreaptă, văzut de la bun început ca un partid care gravitează în jurul formaţiunii Rusia Unită, condusă de Vladimir Putin.