Cei doi au fost arestaţi în Israel la începutul acestei săptămâni pentru acuzaţii printre care spălare de bani, obstrucţionarea justiţiei şi dare de mită, în urma unei anchete comune a autorităţilor elveţiene şi americane.

Beny Steinmetz a declarat la câteva ore după eliberarea din arest că nu are afaceri în Israel decât în filantropie.

„Nu am încălcat legea, nu în Isreal, nu în alte țări. Grupul meu lucrează la cele mai înalte standarde. Deja de cinci ani conduc o luptă grea împotriva unor dușmani financiari internaționali și împotriva unui președinte corupt în Guinea. E o luptă împotriva unei conspirații internaționale condusă de Soros”, a spus el.

Amintim faptul că George Soros a fost unul dintre sponsorii importanți ai campaniei pentru alegerea președintelui SUA, susținând-o pe Hillary Clinton, cea care a pierdut în fata lui Donald Trump. Fundațiile sponsorizate de el au fost interzise de șara vecină, Ungaria, printr-o lege data de Parlament în luna iunie. Soros investește în jur de 40 de milioane de dolari pe an în acțiuni de lobby pe lângă Congresul SUA, una dintre cele mai controvesate acțiuni ale sale fiind susținerea legii imigrație în SUA.