X

Miliardar acuzat de trafic cu minore, găsit inconștient în închisoare

Autor: Irina Băncilă / Data publicarii: 25-07-2019 11:07

Miliardarul american Jeffrey Epstein, acuzat de trafic sexual implicând zeci de minore, a fost găsit inconştient în celula în care a fost încarcerat, într-o închisoare din Manhattan, cu răni la gât.

Jeffrey Epstein a fost găsit întins pe podea, în cursul zilei de miercuri. Potrivit unor publicații citate de Reuters, miliardarul era vânăt la faţă. Epstein a fost dus la spital, dar nu se cunosc detalii despre starea lui. De asemenea, nu se știe în ce împrejurări a fost rănit,relatează Reuters, citat de Digi24.

Pe 18 iulie, lui Epstein i s-a refuzat dreptul de a ieși pe cauțiune din închisoare, dar avocații săi au anunțat că vor face apel.

Epstein a fost arestat pe 6 iulie, pentru trafic de minori, în New York și Florida, în perioada 2002 – 2005, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Miliardarul a pledat nevinovat.

Cele mai recente acuzații sunt acelea că angajați ai săi și prieteni l-au pus în legătură cu minore, cele mai tinere având 14 ani, iar Epstein a întreținut relații sexuale cu acestea, deși știa că au sub 18 ani.

Epstein ar fi plătit tinerele cu bani gheață, pentru „masaje”, dar ulterior le-a agresat sexual sau le-a abuzat. Potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz, unele victime au fost apoi oferite de Epstein altor persoane, pentru servicii sexuale.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman.

Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului preşedinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey și Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.