Parchetul General este obligat să înceapă urmărirea penală împotriva lui Şerban Mihăilescu, mai cunoscut sub numele de Miki Şpagă, a şase judecători, precum şi a doi şefi de la Societatea Cerbul SA din Sinaia.
Aşa se arată într-o sentinţă a Curţii Supreme prin care se desfiinţează soluţia de neîncepere a urmăririi penale, dată de magistraţii Parchetului General, într-un dosar în care Mihăilescu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi folosirea influenţei şi autorităţii în vederea obţinerii unor foloase materiale.
La rândul lor, procurorii au făcut recurs în acest caz, urmând ca decizia finală să aparţină Completului de 9 judecători din cadrul instanţei supreme.
Potrivit unor surse judiciare, dosarul este unul mai vechi şi de-a lungul anilor a fost plimbat între fostul Parchet Naţional Anticorupţie (PNA) şi Parchetul General.
Pe lângă Miki Şpagă, în cauză mai sunt cercetaţi şase judecători de la Tribunalul şi Curtea de Apel din Ploieşti, dar şi directorul şi consilierul juridic al SC Cerbul SA Sinaia. Primii sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar angajaţii Societăţii Cerbul sunt anchetaţi pentru fals în înscrisuri şi fals în declaraţii. În hotărârea prin care au desfiinţat NUP dat de procurori, judecătorii Curţii Supreme nu explică, în mod concret, cum au fost comise faptele de care cei nouă sunt acuzaţi, însă arată că procurorii nu i-au cercetat pe toţi cei reclamaţi, în martie 2003 (în perioada în care Mihăilescu era deputat PSD de Prahova), pronunţându-se numai în privinţa unui singur învinuit, şi anume faţă de judecătorul Teodor Niţu de la Tribunalul Ploieşti.