Fotbalistul Iulian Apostol e foarte aproape de a se despărţi de Rapid. Mijlocaşul în vârstă de 31 de ani nu mai e dorit, spun surse din interiorul clubului Rapid, de Răzvan Lucescu. Sentimentul e, se pare, unul reciproc. Nici Iulian Apostol n-ar mai vrea să continue la Rapid, după ce a jucat destul de puţin în tur.

Campion al României cu Unirea Urziceni, Apostol a venit la Rapid la insistenţele antrenorului Răzvan Lucescu, cel care l-a promovat pe mijlocaş şi la echipa naţională. Deşi în vară avea mai multe oferte, mijlocaşul a preferat-o pe cea a Rapidului.

Personalitate puternică, gălăţeanul l-a deranjat, se pare, pe Lucescu junior cu remarcile sale. Apostol a fost liderul Unirii Urziceni, iar la Steaua a avut "tupeul" să-i răspundă patronului Gigi Becali, atunci când latifundiarul critica fără argumente jocul celor veniţi de la gruparea ialomiţeană.

China şi Rusia sunt posibilele destinaţii externe ale celui poreclit "Mucles". Fotbalistul ar putea rămâne însă în continuare în Liga I.

Vine sârbul Pavlovici

În ciuda problemelor financiare, Rapid va transfera în continuare jucători. Astăzi, în cantonamentul de la Pro Rapid e aşteptat sârbul Milos Pavlovici, de la FC Vaslui. Fire rebelă, Pavlovici s-a certat în mai multe rânduri ca la uşa cortului cu antrenorul Viorel Hizo.

Ultima dispută dintre jucător şi tehnician, una deosebit de violentă, s-a petrecut chiar la meciul dintre FC Vaslui şi Rapid, ultimul din 2011 pentru cele două echipe. După acel meci, Adrian Porumboiu, patronul moldovenilor, a afirmat că unii dintre jucătorii săi au mimat fotbalul.

Pavlovici a mai jucat de-a lungul carierei sale la Radniciki Nis, Vozdovac Belgrad şi Academica de Coimbra. Transferul lui Pavlovici (28 de ani) confirmă varianta despărţirii de Iulian Apostol.

A fost Răzvan de acord cu greva?

La Rapid, anul a început cu un scandal. Fotbaliştii lui Răzvan Lucescu au refuzat să iasă la antrenamentul de ieri dimineaţă, nemulţumiţi că şefii nu le-au plătit restanţele salariale. Protestul a fost, la prima vedere, unul spontan. Se pare însă că elevii antrenorului Răzvan Lucescu plănuiseră revolta cu o seară înainte. Tehnicianul nu i-a putut opri pe jucători, mai mult, spun gurile rele, susţinându-i pe aceştia în demersul lor.

Greva rapidiştilor a fost una calmă. Cu toate acestea, George Copos, patronul echipei, s-a grăbit spre baza Pro Rapid, acolo unde a stat de vorbă cu jucătorii.

"Nu este adevărat că jucătorii au vrut să intre în grevă"

După câteva ore, oficialii grupării giuleştene au prezentat altă variantă. "Nu este adevărat că jucătorii au vrut să intre în grevă. Avem în lotul Rapidului caractere adevărate. Săptămâna viitoare le vom achita primele de calificare şi salariile pe luna octombrie", a reacţionat George Copos.

"Nu este grevă la Rapid, jucătorii au avut o discuţie cu domnul Copos, discuţie care era programată, şi lucrurile au fost puse la punct, a fost o discuţie încheiată chiar cu entuziasm. Avem şi noi mici restanţe financiare, dar nicidecum nu plătim la 90 de zile ca alte cluburi", a zis Constantin Zotta, preşedintele Rapidului.

100 de mii de euro
e suma pe care Rapid trebuie să o plătească Vasluiului pentru transferul lui Pavlovici

"Nu este adevărat că jucătorii au vrut să intre în grevă. Avem în lotul Rapidului caractere adevărate.“

GEORGE COPOS, patron la Rapid

PROBLEME FINANCIARE

Răzvan Lucescu a spus că nu mai aduce bani de acasă

Proverbiala zgârcenie a patronului George Copos a ţinut Rapidul departe de performanţe în ultimii ani. Răzvan Lucescu face parte din categoria antrenorilor care aduc bani de acasă pentru a-i linişti pe jucătorii sătui de promisiunile fără acoperire ale patronilor.

Tehnicianul giuleştenilor a declarat recent, într-un interviu pentru EVZ, că nu va mai aduce bani de acasă pentru fotbalişti.

În ultimii ani, mai mulţi jucători au părăsit Giuleştiul după ce au luat ţeapă de la George Copos. Brazilianul Juliano Spadacio, fostul căpitan al Rapidului, e cel mai la îndemână exemplu. Au fost cazuri în care, deoarece chiria apartamentelor în care locuiau alături de familii nu a fost plătită la timp, iar jucătorii Rapidului s-au trezit în stradă! Proprietarii apartamentelor schimbaseră yalele la uşi! În aceste condiţii, deşi ştia în ce se bagă, Răzvan Lucescu a acceptat să revină la Rapid. Din acest motiv, Răzvan va avea mari probleme în a-şi motiva jucătorii ori în a-şi satisface vreo dorinţă legată de un transfer.