Evenimentul Zilei > Actualitate > Mii de vizitatori la Radio România de Ziua porţilor deschise
Mii de vizitatori la Radio România de Ziua porţilor deschise

Mii de vizitatori la Radio România de Ziua porţilor deschise

În săptămâna aniversară va continua seria de concursuri, premiile constând în tablete HD şi cutii cu sticle de vin.

Radio România aniversează la 1 noiembrie 86 de ani de la prima emisie în eter. Din seria manifestărilor dedicate aniversării a făcut parte şi Ziua porţilor deschise. Câteva mii de vizitatori au fost oaspeţii Radio România sâmbătă, 25 octombrie, în Bucureşti şi pretutindeni în ţară, la studiourile regionale.

Încă de dimineaţă, grupuri de ascultători au răspuns invitaţiei pe care radioul public o adresează în fiecare an, de ziua sa, celor care doresc să pătrundă, pentru câteva ore, în fascinantul univers numit Radio România. Până la ora 17:00, numeroşi vizitatori – elevi, studenţi, persoane de vârste şi preocupări diverse, ascultători fideli ai posturilor publice de radio, au fost conduşi în Cabina 31, din care emite Radio România Actualităţi, la cabinele de emisie ale posturilor.

Sediul Radio Târgu-Mureş a fost luat cu asalt de sute de mureşeni veniţi să vadă „laboratorul” ştirilor şi emisiunilor pe care le ascultă în fiecare zi. Vizitatorii au fost răsplătiţi cu premii surpriză. Toţi, de la copii de 3-4 ani, până la persoane de peste 80 de ani, au putut să facă urări radioului public la microfon. Ne-au vizitat şi studenţi din Marea Britanie şi Turcia, care studiază în România prin programul Erasmus. Pozele realizate cu această ocazie, împreună cu înregistrările audio, vor fi trimise pe adresele de e-mail ale oaspeţilor.

Ascultătorii care au vizitat Radio Timişoara au avut numeroase surprize, mulţi dintre ei întâlnindu-se cu jurnaliştii sau realizatorii preferaţi. Mai mult, cei întâlniţi le-au fost şi ghizi, iar la plecare le-au semnat, sub forma unei diplome, o dovadă scrisă că sunt prieteni adevăraţi ai radioului public!

Alţi ascultători au ales să facă un tur complet al radioului, din care nu au lipsit cabinele de emisie şi producţie. Au avut astfel prilejul să vadă în direct cum se desfăşoară emisiunile, dar şi, în câteva cazuri, să îşi audă vocea în respectivele programe.

Una dintre surprize a fost sosirea unor vizitatori din Budapesta, care, după ce au văzut cabinele de emisie, au fost invitaţi alături de realizatorii emisiunii în limba maghiară.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: