Autorităţile locale au pregătit miilor de turiști manifestri dedicate zilei de 1 Decembrie. Astfel, Primăria Sinaia îi invită pe localnici şi pe turişti la ”un moment de bucurie naţională” în ziua de 1 Decembrie, când la Sinaia se vor organiza o expoziţie tehnică de luptă, exerciţii demonstrative de evacuare-salvare pregătite de către instructorii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Montan "Regele Carol I“ Sinaia, paradă militară, slujbă religioasă şi depunere de coroane de flori. Participanţii la manifestări vor primi steguleţe, insigne şi cocarde tricolore, conform News.ro.

Turiştii care ajung de astăzi la Sinaia au ocazia de a vizita Trenul Regal, care soseşte în Gara Regală din Sinaia miercuri după amiază, la ora 15,47. După ceremonia oficială de primire, începând cu ora 16,00 şi până la ora 18,30 publicul poate vizita Trenul Regal.

Drumul naţional 1 este aglomerat, astăzi, pe sensul de urcare către munte, în condiţiile în care mulți turişti continuă să se îndrepte către staţiunile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov. 

În zona localităţii prahovene Nistoreşti şi în dreptul oraşului Comarnic, precum şi în dreptul staţiunilor Sinaia, Buşteni şi Azuga, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, coloanele de maşini întinzându-se pe câţiva kilometri.