Evenimentul Zilei > International > Mii de refugiaţi au PROTESTAT la Atena faţă de intrarea în vigoare a Acordului UE-Turcia
Mii de refugiaţi au PROTESTAT la Atena faţă de intrarea în vigoare a Acordului UE-Turcia

Mii de refugiaţi au PROTESTAT la Atena faţă de intrarea în vigoare a Acordului UE-Turcia

Mii de refugiaţi şi migranţi au protestat miercuri seara în centrul Atenei faţă de Acodrul UE-Turcia ce prevede trimiterea noilor sosiţi în Europa înapoi în Turcia.

Prin acest acord, Turcia va primi un ajutor financiar de 6 miliarde de euro pentru primirea pe teritoriul său a imigranților întorși din Europa. Din 4 aprilie, când legea intră în vigoare în Grecia, vor începe deportările, iar liderii speră ca deciziile să fie luate în decurs de câteva zile. Cei care vor contesta măsurile autorităților elene vor fi audiați de judecători, în procese rapide, iar toate aceste operațiuni vor costa 20 de milioane de euro pe lună și vor implica 4.000 de angajați.

La demonstraţii au participat activişti ai drepturilor omului, studenţi şi migranţi rămaşi blocaţi în Grecia în urma închiderii frontierelor ţărilor de pe ruta din Balcani, informează news.trust.org.

Autorităţile din Grecia au întregistrat 766 de noi sosiţi de marţi până miercuri dimineaţă, pe lângă cei 192 sosiţi în ziua precedentă. Mulţi dintre ei au pătruns în ţară prin nordul insulei Lesbos, din Marea Egee. Această creştere a fost anunţată la o zi după ce UE nota că numărul nou-sosiţilor a scăzut brusc săptămâna trecută.