Decizia va fi aplicată pe parcursul întregului an, potrivit Ordonanţei de Urgenţă privind reducerea cheltuielilor publice. „Începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, Casa Naţională de Pensii Publice nu mai contractează bilete de odihnă pentru anul 2012", se arată în documentul citat de mediafax.ro.
În acelaşi timp, Guvernul a stabilit că numărul locurilor de tratament balnear aferente biletelor la care au dreptul gratuit anumite categorii de pensionari, beneficiari ai unor legi speciale şi cu caracter reparatoriu, nu poate depăşi 15% din numărul total al locurilor contractate de Casa Naţională de Pensii.
Şi fostul Guvern a decis, în mai 2010, în contextul măsurilor anticriză, să sisteze acordarea biletelor de odihnă pentru tratament pe parcursul acelui an, numărul locurilor la tratament balnear acordate gratuit fiind de asemenea limitat la 15% din numărul total.
Pentru anul trecut, valoarea biletelor de odihnă a fost stabilită la 10% din suma totală alocată prin Legea bugetului asigurărilor sociale, pentru peste 53.000 de bilete, durata sejurului fiind de şase zile.