Mii de oameni au asistat la mesa oficiată de Papa Benedict al XVI-lea la Zagreb

Mii de oameni au asistat la mesa oficiată de Papa Benedict  al XVI-lea la Zagreb

În cea de-a doua zi a vizitei sale în Croația, țară majoritar catolică, Papa Benedict al XVI-lea a oficiat azi mesa duminicală, în care a vorbit despre ”dezintegrarea” familiei.

În prima vizită ponitificală pe care o face în Croația, Papa Ratzinger a pledat pentru valorile familiei, cerând tinerilor să nu cedeze în faţa ”mentalităţilor secularizate” care propun convieţuirea ”ca etapă pregătitoare sau chiar ca înlocuitor al căsătoriei”, relatează BBC. Cel puțin 400.000 de oameni din toată țara, dar și din statele vecine, au participat la mesa oficiată pe hipodromul din capitală.

Suveranul Pontif a mers, după slujbă, la mormântul controversatului cardinal Alojzije Stepinaci, considerat de croați drept un erou pentru că a fost împotriva regimului sprijinit de naziști în timpul celui de -al doilea Război Mondial, iar ulterior a refuzat să se supună conducătorilor comuniști din fosta Iugoslavie.

Înainte de sosirea sa la Zagreb, Papa Benedict  al XVI-lea și-a afirmat susținerea pentru eforturile Croației de a se integra în Uniunea Europeană.

Ne puteți urmări și pe Google News