Mii de greci protestează faţă de măsurile de austeritate

Mii de greci protestează faţă de măsurile de austeritate

Măsurile de austeritate dure impuse de guvernul elen nu puteau rămâne fără un răspuns hotărât al străzii.

Aproape 7.000 de greci, potrivit poliţiei, au manifestat, sâmbătă, la Atena şi Salonic, în a doua zi consecutivă de proteste, convocate de principalele sindicate elene împotriva noului plan de austeritate cerut de creditorii ţării, UE şi FMI, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

În Atena, aproape 3.500 de manifestanţi se adunaseră la prânz în piaţa Syntagma, epicentrul tuturor mobilizărilor de la debutul crizei elene, în timp ce mai multe grupuri s-au adunat pe străzile adiacente. La Salonic, numărul protestatarilor a atins 4.000, potrivit poliţiei.

Reacție dură a sindicatelor

Ne puteți urmări și pe Google News

Protestele au loc în cadrul unui apel la o grevă generală de 48 de ore, începută vineri, lansat de principalele centrale sindicale din ţară ca reacţie la noile măsuri de austeritate cerute Greciei de creditori în schimbul unui nou împrumut de 130.000 de miliarde de euro.

''Suntem aici pentru a spune nu rigorii pe care vor să ne-o impună'', a spus o cercetătoare de 38 de ani, adăugând că marile întâlniri vor fi mâine (duminică) în timpul votului din parlament asupra noilor măsuri.

Deputaţii urmează să-şi dea votul duminică pentru noul plan de austeritate, fără de care Grecia nu va mai primi niciun ajutor suplimentar din partea creditorilor săi şi riscă falimentul la sfârşitul lunii martie. Citește și: Guvernul grec se clatină. Planul de austeritate a fost aprobat