Mii de bucureșteni, privați de apă caldă. Vina este doar un ping-pong între autorități

Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei sunt cele mai afectate în ceea ce privește apa caldă, iar autoritățile par că nu vor lua măsuri prea curând.

Pandemia a adevenit un coșmar pentru mii de bucureșteni și în privința apei calde. Acest serviciu a devenit, de câteva săptămâni bune, o raritate în special pentru cei care locuiesc în sectoarele 2 și 3.

Acum, de exemplu, într-un apartament din sectorul 3, diferența de temperatură între apă rece de la robinet și ceea ce ar trebui să fie apă caldă este de doar două - trei grade Celsius. În tot Bucureștiul sunt astfel de probleme, spre disperarea oamenilor, anunță Digi 24.

„Nu mai apă caldă de vreo 10 zile. Nu ne-a anunțat nimeni, dar toți colegii din parc nu au apă. Am dat telefon la Titan: Băi, ce faceți? De ce nu dați drumul la apă caldă? Păi sunt 30 de grade... Dar unde o fi legislația asta, că peste 30 de grade nu se dă drumul la apă caldă? Nu cunosc.

Eu locuiesc în sectorul 2, mama în 3, dar e aceeași problema de două săptămâni. Facem dus scoțian cu apă rece și pentru fetiță încălzim la aragaz”, a tunat un bucureștean, conform sursei citate.

În acest sens, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, susține că vina nu-i aparține, pentru că s-a zbătut să îmbunătățească infrastructură de termoficare: „Din nefericire CET Sud a oprit pentru revizie prin urmare apă ajunge de la distanțe foarte mari și de aceea sunt probleme în alimentarea cu apă caldă a bucureștenilor”.

De partea cealaltă, cei de la ELCEN aruncă vina pe edilul Capitalei, amintindu-i că Termoenergetica, aflată în subordinea primăriei, are datorii de 450 milioane de lei și că la iarnă bucureștenilor ar putea să le lipsească nu doar apă caldă, ci și căldura: „Primarul general al Capitalei răspândește din nou informații false în încercarea disperată de a devia atenția de la problema reală a termoficării din Capitală”.

„Mai multe sectoare au această problema, care nu e problema sectoarelor, e problema Capitalei, care gestionează tot ce înseamnă termoficare prin lege. Noi avem peste 300 de utilaje, avem capacitate să o ajutăm, trebuie doar să apeleze la noi să refacă infrastructură, mai ales acum, în contextul acestei crize trebuie să furnizăm apă caldă”, a precizat Robert Negoiță, edilul sectorului 3.