Mihnea Măruţă, fostul redactor şef al ziarului Cotidianul, în perioada 2007-2008 şi, mai recent, coordonator al portalului de ştiri Ora de Cluj, revine în Capitală ca redactor şef al cotidianului Adevărul, anunţă paginademedia.ro. Grigore Cartianu, cel care a deţinut până astăzi această funcţie, a fost numit de către conducerea trustului – director editorial. Mihnea Măruţă a colaborat şi cu Tiff, realizând interviurile de la RetrospecTIFF. “Sunt onorat să fac parte din echipa ziarului “Adevărul”, care a demonstrat că poate gestiona cu profesionalism şi înţelepciune cele mai dificile momente şi evenimente din istoria recentă a României. Mulţumesc conducerii trustului pentru încrederea pe care mi-o acordă. Îmi doresc să creez în redacţie o atmosferă de pasiune şi să reprezentăm un model de echilibru pentru întreaga presă din România”, a spus Mihnea Măruţă.
În ultimii ani, Mihnea Măruţă şi-a focut blog, a scris la Presa.nu şi “The Industry”, iar de anul trecut se ocupă de oradecluj.ro.
“Schimbările la nivelul conducerii ziarului “Adevărul” survin din necesitatea unei mai bune adaptări la cerinţele cititorilor, a împrospătării conţinutului, lucruri identificate de către echipa editorială şi managerială de mai mult timp. Doresc să-i mulţumesc domnului Grigore Cartianu pentru munca managerială depusă în a conduce cea mai bună echipă de jurnalişti într-o perioadă extrem de dificilă şi deopotrivă pentru munca sa editorială epuizantă. În cei doi ani şi jumătate de când lucrez împreună cu domnul Grigore Cartianu am avut în dânsul un coleg deschis dezbaterii de idei, corect şi care m-a ajutat sa înţeleg lumea jurnaliştilor. Am convingerea că îmi va sta alături şi în poziţia nouă pe care o va ocupa în cadrul trustului. Îi urez bun venit domnului Mihnea Măruţă, cel care preia funcţia de redactor-şef al celui mai important ziar din România. Am convingerea că se va ridica la nivelul înalt de profesionalism impus de predecesorul său şi că experienţa, seriozitatea şi integritatea lui vor face din ziarul “Adevărul” un produs media şi mai căutat, îndrăgit de cititori”, a explicat Peter L. Imre.
Din punctul de vedere al lui Grigore Cartianu, schimbarea “a fost o posibilitatea discutată mai demult, de când s-a încheiat mandatul meu de patru ani, ca redactor-şef. Încă din aprilie am luat în calcul această posibilitate”.