Mihnea Costoiu le cere universităţilor să se implice în şcolirea elevilor care dau Bac-ul

Mihnea Costoiu le cere universităţilor să se implice în şcolirea elevilor care dau Bac-ul

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică a declarat că universităţile trebuie să folosească oportunitatea de pregătire a elevilor de clasa a XII-a pentru admiterea la facultate pentru a îmbunătăţi şi rezultatele de la Bacalureat.

"Am solicitat oficial Consiliului Naţional al Rectorilor şi tuturor rectorilor universităţilor din România să se implice în pregătirea tinerilor din clasa a XII-a. Există câteva exemple foarte bune, şi la Cluj-Napoca, de universităţi care realizează pregătiri în vederea admiterii la facultate. Sunt exemple foarte bune, trebuie extinse. Şi îi rog pe rectori nu doar să facă pregătire pentru admiterea la facultate în domeniile în care se pregătesc tinerii, ci să îi pregătească inclusiv pe cei care doresc, pentru examenul de Bacalaureat", a declarat Mihnea Costoiu într-o conferinţă susţinută la Cluj-Napoca.

Ministrul, citat de Agerpres, a mai explicat că aceste pregătiri nu sunt un amestec în activitatea profesorilor de liceu, ci privite ca pe o ofertă în plus din partea universităţilor.  Costoiu a recunoscut că rezultatele de la Bacalaureat nu sunt satisfăcătoare şi şi-a exprimat speranţa că universităţile vor răspunde pozitiv.

Ne puteți urmări și pe Google News