Evenimentul Zilei > Politica > Mihail Neamțu s-a înscris în PNL. Ce opinie are Ludovic Orban
Mihail Neamțu s-a înscris în PNL. Ce opinie are Ludovic Orban

Mihail Neamțu s-a înscris în PNL. Ce opinie are Ludovic Orban

Fostul lider al partidului Noua Republică, scriitorul Mihail Neamțu a anunțat că s-a înscris în PNL. În urmă cu cinci ani, Neamțu își transforma platforma în formațiune politică, una care l-a susținut pe fostul președinte Traian Băsescu în timpul suspendării.

Neamţu a anunţat pe Facebook că şi-a depus adeziunea de membru PNL.

În 2012, Mihail Neamţu a transformat platforma Noua Republică în partid, susţinându-l pe fostul şef al statului Traian Băsescu în timpul suspendării. Noua Republică a negociat şi intrarea în alianţa ARD, formată din PDL, PNŢCD şi Forţa Civică, dar nu a putut participa în construcţie pentru că NR nu a fost înscris la Tribunal ca partid.

La alegerile parlamentare din acea toamnă a candidat pentru un mandat de parlamentar, pe listele PNŢCD, însă nu a câştigat.

În 2013, Neamţu a pătruns în plenul Camerei Deputaţilor, unde vorbea premierul Victor Ponta, şi i-a întrerupt discursul, acuzându-l de trădare în cazul Roşia Montană.

În martie 2016, Neamţu a anunţat că se retrage din politică, partidul înfiinţat de el continuând sub o altă conducere.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus încă de ieri că a semnat adeziunea lui Mihail Neamțu în partid. Liderul liberalilor a participat ieri seară la lansarea volumului "Fenomenul Trump și America profundă", scris de Neamțu, eveniment care a avut loc la un hotel din Capitală.

Orban a precizat că "nu poți cu un fatalism, cu acceptarea sorții" să te dezvolți și să evoluezi, ci este nevoie de curaj și forță, argumentând că președintele SUA, Donald Trump, este un model de reușită în viață, iar mandatul acestuia reprezintă o oportunitate pentru România.

"America e construită pe o filosofie fundamentală — respectul individului și succesul în viață. Etica protestantă și spiritul capitalist e totuși o explicație a unei mentalități transformatoare. Nu poți cu un fatalism, cu acceptarea sorții, cu acceptarea unui destin trist să te dezvolți, să evoluezi, să crești. Este nevoie de îndărătnicie, este nevoie de curaj, este nevoie de forță, de depășirea a zeci și sute de eșecuri. Donald Trump este un astfel de model", a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

În opinia președintelui PNL consideră că mandatul lui Donald Trump reprezintă "o mare oportunitate pentru România".

"Depinde într-o mare măsură de noi dacă suntem suficient de inteligenți, suficient de receptivi la semnalele pe care le primim să beneficiem din plin de această oportunitate. Pentru că se mișcă plăcile tectonice și nu poți să stai cu un picior pe o placă tectonică și cu un picior pe o altă placă tectonică pentru că până la urmă o să te prăbușești în hău. Suntem pe-o placă tectonică sigură și trebuie să rămânem pe ea și, mai mult, să contribuim la stabilitatea ei pentru că vremurile care vin sunt vremuri în care trebuie să fim foarte atenți, foarte pregătiți și mai ales să avem aliați solizi care vor fi alături de noi în cazul în care vine din nou crivățul un pic mai tare peste România", a concluzionat Ludovic Orban.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: