Evenimentul Zilei > Justitie > Mihai Necolaiciuc va fi eliberat curând din pușcărie, deși are o condamnare de opt ani
Mihai Necolaiciuc va fi eliberat curând din pușcărie, deși are o condamnare de opt ani

Mihai Necolaiciuc va fi eliberat curând din pușcărie, deși are o condamnare de opt ani

Din pedeapsa Țarului CFR se scad două treimi, pentru că are peste 60 de ani, și perioada de arest preventiv

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, aflat din 23 noiembrie la Penitenciarul Poarta Albă, în urma condamnării definitive la opt ani de închisoare, va fi eliberat aproape imediat după perioada de carantină de 21 de zile prin care trece, obligatoriu, orice deținut. Având peste 60 de ani, execută doar o treime din pedeapsă. Scăzând și perioada în care a stat în arest preventiv sau în penitenciar, care însumează peste trei ani, Mihai Necolaiciuc nici nu ar fi trebuit să treacă pe la Penitenciarul Poarta Albă.

În dosarul în care a fost judecat pentru abuz în serviciu au fost comasate trei cauze, Necolaiciuc și mai mulți șefi din CFR fiind acuzați de fraudarea Companiei cu aproape 57 milioane de euro. În ziua de 23 noiembrie, Necolaiciuc îi aștepta cuminte și cu bagajul făcut pe polițiștii din Constanța să îl ridice din apartamentul său achiziționat recent pe malul mării.

Vârsta și arestul în alte dosare îl scapă pe Necolaiciuc de pușcărie

Sfătuit de un avocat isteț, sau din proprie inițiativă, Necolaiciuc își făcuse mutație la Constanța pentru a ajunge de fapt, cel puțin în perioada de carantină de 21 de zile, la Penitenciarul Poarta Albă, închisoare cu regim semideschis și deschis. Altfel, ar fi fost dus într- o pușcărie cu regim de maximă siguranță, sau închis, unde sunt încarcerați deținuții care au condamnări mai mari de trei ani. Și-a făcut bine socotelile. Concret, deținuții cu vârs ta peste 60 de ani, (are 64 de ani) execută o treime din pedeapsă. Din condamnarea la opt ani închisoare, Mihai Necolaiciuc mai rămâne, astfel, cu doi ani și opt luni. Dar nici vorbă să îi execute deoarece Curtea de Apel București i-a scăzut alți trei ani și trei luni din pedeapsă. „Deduce din pedeapsa de mai sus, prevenţia de la 17.06.2009 la 26.01.2012 şi perioada executată de la 17.10.2014, la 17.07.2015, când inculpatul a fost liberat condiţionat din executarea pedepsei de patru ani şi șase luni închisoare”.

„Necolaiciuc e la cap de linie, pleacă acasă”

Imediat după data de 13 decembrie când lui Mihai Necolaiciuc îi expiră perioada de carantină, Comisia de liberări din Penitenciarul Poarta Albă se va întruni pentru a lua la cunoștință că deținutul îndeplinește condițiile pentru a fi liberat din pușcărie. Fiind anunțată, apoi, instanța, Judecătoria Medgidia. Surse din peniteciar au confirmat, de altfel, pentru EVZ că Necolaiciuc va pleca, repede, acasă. „Domnul ăsta va pleca fluierând de la Poarta Albă. În situația lui nu are nevoie de muncă, de comportament exemplar, de cărți scrise. În limbaj de pușcărie este la cap de linie. Ăia de la Poarta Albă o să îi spună doar, mulțumesc că ați trecut pe la noi, la revedere”, a declarat, sigur pe el, un fost deținut.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: