Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Mărgineanu, cinci ore pe-o creangă
Mihai Mărgineanu, cinci ore pe-o creangă

Mihai Mărgineanu, cinci ore pe-o creangă

Echipa s-a distrat, a trăit ca la ţară şi a fumat tutun mărunţit. Aşa a apărut serialul "Las Fierbinţi" (Pro TV).

Cinci ore a stat Mihai Mărgineanu într-un copac, cu o cracă între picioare, la filmările pentru "Las Fierbinţi".
Cântăreţul, care-l interpretează pe povestitorul care spune pe muzică evenimentele din sat, a trecut prin multe păţanii la filmările serialului de la Pro TV.
Pentru trei luni, echipa serialului "Las Fierbinţi" a stat departe de casă, în mijlocul localnicilor din Fierbinţi Târg, din judeţul Ialomiţa.
Au locuit în casele localnicilor şi chiar au trăit ca ei, iar rezultatul se vede în serialul ce debutează astăzi, de la ora 20.30. Colaborarea cu localnicii s-a lăsat cu amintiri amuzante.
Mihai Mărgineanu a sensibilizat inimile femeilor din sat şi s-a întors acasă cu 14 borcane de zacuscă, iar întreaga echipă a fost răsfăţată cu cartofi prăjiţi şi salată de roşii.
"Toată echipa şi-a cumpărat de acolo saci întregi de roşii, vinete, ardei. Am luat şi pentru rude, pentru că acolo erau fără chimicale şi foarte ieftine", dezvăluie actorul Costi Diţă, interpretul lui Giani în serial.
Peste 20 de case, căminul cultural, primăria, şcoala din localitate, biblioteca, cârciuma, magazinul central, uliţele şi împrejurimile – câteva dintre cele mai importante locaţii în care echipa a filmat zi de zi.
În crâşma lui Bobiţă (Mihai Bobonete), singurele elemente noi sunt sigla barului şi ghereta tonomatului în care stă menestrelul Margineanu. Regizorul Dragoş Buliga spune că la Fierbinţi a legat prietenii cu localnicii şi că s-a adaptat mediului de acolo.
"La început au fost puţin speriaţi, fiindcă au crezut că am venit să râdem de ei, de sat. După ce au văzut mai mult şi ne-au cunoscut mai bine, s-au liniştit". În plus, pentru că echipa a petrecut mult timp acolo, s-a adaptat la obiceiurile locului.
"La un moment dat am rămas fără ţigări şi, trecând printr- o curte, mi-am dat seama că peste tot sunt agăţate frunze de tutun. Am întrebat: «Ce faceţi cu ele?». «Păi, ce să facem, le fumăm». Şi aşa am început şi noi să ne facem ţigări", îşi aminteşte regizorul.
COLABORARE. Regizorul Dragoș Buliga, alături de directorul de imagine al serialului
FOTO: PRO TV

Un sat cu 80% şomeri
Deşi iniţial echipa venise însoţită de figuranţi, pentru veridicitate, regizorii s-au gândit să renunţe la ei şi să ia localnici, mai ales că "80% dintre ei sunt şomeri, iar băieţii stau la birt de la 11 dimineaţa", lămureşte Mărgineanu.
"Veridicitatea acţiunilor şi a personajelor este sprijinită tocmai de realismul impus de locaţii şi de personajele secundare, care sunt din Fierbinţi şi cărora le mulţumesc pentru talentul de care au dat dovadă", mai spune regizorul.
Şi pentru Mihai Bobonete filmările au dus la porţii de râs generoase chiar dacă actorul corpolent, despre care colegii spun că ar vrea să-l vadă "fotomodel la Milano", a ajuns să sape la un şanţ de canalizare timp de vreo 15 duble.
Episodul pilot de astăzi este cel mai lung, deoarece prezintă intriga şi personajele.
Telespectatorii îi vor cunoaşte pe primar, pe viceprimar, pe Robi, şeful de post (Leonid Doni), dar şi pe cârciumarul şi fratele lui cel şmecher, proaspăt întors din Italia, unde "a muncit pe rupte".

Dragostea nu lipseşte, iar mărul discordiei este Gianina, frumoasa, dar nu prea inteligenta fiică a primarului.
ACŢIUNE
Necaz la ţară
Viceprimarul Vasile (Gheorghe Ifrim) vrea să îi ia locul primarului, Mitică (Radu Gabriel), aşa că încearcă tot felul de tertipuri, cu ajutorul cârciumarului Bobiţă (Mihai Bobonete) şi al fratelui acestuia Giani (Costi Diţă), recent întors din Italia.
Cum edilul e şi el uns cu toate alifiile, Vasile se hotărăşte să candideze el însuşi pentru postul de primar şi să fraudeze alegerile.
Deşi pare o ştire desprinsă din realitatea unei campanii electorale din România, povestea este doar episodul pilot al serialului "Las Fierbinţi".
Finalul acestuia e apoteotic, Mitică, Vasile, Bobiţă şi Giani aflând cu uimire că prin localitate se construieşte o autostradă, pentru care atât primarul, cât şi viceprimarul au semnat contractul, deoarece credeau că se înfrăţesc cu un sat din Belgia.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/WL25TT7TUq8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Despre scenele de sex regizorul Dragoş Buliga spune că "nu sunt prea multe", dar că sezonul doi va compensa
"Următoarele episoade, care vor dura doar 45 de minute, vor fi mai alerte şi mai amuzante.“
MIHAI MĂRGINEANU, cântăreţ