Mihai Godea, pentru EVZ: „Ameninţări au fost. Dar nu am dat atenţie la aşa ceva”

Mihai Godea, pentru EVZ: „Ameninţări au fost. Dar nu am dat atenţie la aşa ceva”

Înainte de a fi ucis la Chişinău, în urma exploziei unei maşini, Igor Ţurcan a condus campania lui Mihai Godea, fost candidat independent la Primăria Capitalei.

Inevitabil, asta duce cu gândul la posibilele implicaţii politice ale unui asemenea act. Într-un interviu acordat EVZ, Mihai Godea vorbeşte despre ultimele ore din viaţa lui Igor Ţurcan şi despre ameninţările din timpul campaniei. EVZ: Au apărut elemente noi în cazul uciderii lui Ţurcan? Mihai Godea: Înţeleg că Ministerul de Interne şi Procuratura Generală iau în calcul orice posibilitate, atât ştiu. Eu am fost audiat în cursul zilei de astăzi.

Avea duşmani, a primit recent ameninţări? Duşmani avea, ca oricine. Nu exista însă vreun semn concret că se va recurge la aşa ceva. Este pur şi simplu greu de imaginat. Sunt multe semne de întrebare.

S-a speculat mult pe faptul că numerele maşinii erau ruseşti. Da, dar eu cred că trebuie să se insiste pe numărul motorului şi al caroseriei maşinii. Pentru că nu cred că e o mare problemă foarte mare să falsifici nişte plăcuţe de înmatriculare. După numărul motorului şi al caroseriei nu e foarte greu să vezi unde a fost înmatriculată maşina. Din câte ştiu, e un eveniment fără precedent la Chişinău. Vreun atac cu bombă în plină stradă eu nu ştiu să fi fost aici. A mai fost un caz în ´98 un atac cu bombă asupra unui ofiţer de poliţie, au mai fost asasinate, dar ceva asemănător nu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când v-aţi văzut ultima dată cu domnul Ţurcan? Ieri nu ne-am văzut deloc, nici nu am vorbit la telefon. Ne-am văzut alaltăseară, iar seara am privit împreună o emisiune la care participa premierul. De la 22.30 ne-am despărţit. Nu erau semne de îngrijorare, nu existau semne că ar putea să se întâmple aşa ceva.

Acest caz vine după o campanie foarte dură după alegerile locale. Aţi vorbit despre ameninţări în timpul campaniei. Ameninţări au fost, informaţii despre anumite lucruri au fost. Dar, sincer, eu nu am dat atenţie la aşa ceva, nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla aşa ceva.

CITIŢI ŞI: Moarte suspectă după alegerile de la Chişinău

Premierul Vlad Filat: Explozia de la Chişinău a fost atentat

Explozia de la Chişinău: Marian Lupu a chemat structurile de forţă la raport

Mihai Godea: "Alianţa de la Chişinău a devenit o arenă pentru lupte interne"