Mihai Găinuşă: "Huidu s-a schimbat foarte mult"

Mihai Găinuşă: "Huidu s-a schimbat foarte mult"

Omul cu cârcotelile visează la longevitatea Teleenciclopediei şi vorbeşte despre prietenul lui.

Sunt prieteni, colegi, rude şi foarte uniţi după momentul de cotitură din viaţa "Cronicii cârcotaşilor". "Cronicuţa" a ajuns la final de sezon.

Ultima ediţie a emisiunii de la Prima TV se va difuza astăzi, de la ora 20.30, iar echipa răsuflă uşurată.

Mişu Găinuşă, responsabilul cu cârcotelile, se simte obosit, dar mulţumit că şi-a păstrat publicul. Există şi un gol: "Mulţi regretă retragerea lui Şerban şi spun că emisiunea nu mai este la fel fără el. Ceea ce e foarte adevărat. E imposibil ca cineva să-l suplinească şi nici nu ne-am dorit acest lucru". Într-un interviu pentru EVZ, realizatorul a vorbit despre susţinere, prietenie şi transformările de la "Cronica cârcotaşilor".

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Prezinţi cea mai longevivă emisiune. Te simţi obosit? Mihai Găinuşă: Mai longevivă decât noi este Teleenciclopedia. Şi ne dorim să ajungem la deceniile ei de prezenţă pe micul ecran. Primul deceniu a fost mai greu! În definitiv şi noi prezentăm minuni ale naturii jurnalistice, fenomene mondene neobişnuite şi animale politice bizare. Toată flora şi fauna din televizoare. La fiecare sfârşit de sezon mă simt obosit, dar mă gândesc că în spate e o întreagă echipă care e, poate, mai încercată decât mine. Şi da, aş dori să schimb ceva. Aş dori echipa completă pe teren.

Ştiu că Huidu e "la butoane". Cum se comportă în timpul emisiunilor? Cine îl cunoaşte pe Şerban ştie că el nu poate sta nepăsător şi se implică în tot ceea ce face. În primul rând că, la emisiunea tv, el alege şi scrie materialele filmate. Apoi supraveghează filmările, unde e foarte importantă o privire de specialist, din afara emoţiilor şi a stresului de pe platou. Dacă e ceva de corectat, ne consultăm şi reparăm din mers. La radio e în fiecare dimineaţă la butoane şi, credeţi-mă, că vorbeşte la fel de mult ca înainte, dar îl auzim numai noi.

În curand începe procesul lui Şerban Huidu. Cum trece prin aceste momente? N-aş vrea să treacă nimeni prin ce a trecut băiatul acesta în ultimii ani. E foarte uşor să acuzi de pe margine, din fotoliul de acasă sau din spatele unei mese de specialist în datul cu părerea. Dar păcat că în România oamenii nu se pun în locul altora, nu încearcă să vadă şi partea complicată a vieţii. Una e să săvârşeşti un act incalificabil în mod voit şi cu totul altceva e să ţi se-ntâmple pur şi simplu o nenorocire. Sau mai multe. Iar Şerban a fost greu încercat în ultimul timp. Îl ştiu şi îl cunosc bine, s-a schimbat foarte mult, sunt convins că priveşte viaţa cu alţi ochi. Din păcate, timpul este ireversibil, iar durerea familiilor nu poate fi alinată uşor. Sper însă ca deznodământul acestei nefericiri să aducă liniştea necesară tuturor celor implicaţi. Se încheie un sezon. Cu ce rezultate? Cel mai important rezultat e că publicul a rămas lângă noi, după traseul dificil din ultimii ani ai "Cronicuţei". "Îl ştiu şi îl cunosc bine (pe Huidu - n.r.), s-a schimbat foarte mult, sunt convins că priveşte viaţa cu alţi ochi. Din păcate timpul e ireversibil, iar durerea familiilor nu poate fi alinată uşor", spune Mişu Găinuşă

Suspect de cuminţi

Aţi supărat vreun politician? În campania electorală ne ferim să încălcăm codul impus de CNA, reguli pe care le consider binevenite. Nu mai e nevoie să le vedem mutrele bandiţilor-candidaţi, că ştim deja cât le poate pielea. Noi o să-i dăm în următorii patru ani, când nici prin gând n-o să le treacă să-şi respecte vreo promisiune. Ce întrebări trăsnite ai pune unui politician? Trăsnite n-am, dar una foarte pertinentă ar fi: de ce nu vă duceţi la muncă? Cum arată reuniunile cârco­taşilor în afară platoului? Sunt nişte petreceri de oameni obosiţi, care adorm cu nasul în farfurie şi cu copiii urlând fericiţi pe lângă ei. Îmi doresc să avem mai multe reuniuni cu echipa. Dar lucrăm la privat şi nu ne permitem atâtea sărbători legale ca la stat. 12 ani au trecut de la debutul "Cronicii". În 2011 emisiunea a fost încercată de două ori CARTE DE VIZITĂ

Mihai Găinuşă, realizator Cronica Cârcotaşilor

  • Data naşterii: 6 noiembrie 1970.
  • A urmat Facultatea de Jurnalistică / Bursier la Paris şi Strasbourg.
  • Prezintă show-ul matinal de la Kiss FM, precum şi show-ul satiric de la Prima TV.
  • A scris până acum şase cărţi.

Citiți și:

  • Cârcotaşii, în declin după plecarea lui Huidu
  • Găinuşă: Huidu este, în continuare, şef la "Cronica cârcotaşilor"
  • Șerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă
  • "Vina aparţine în totalitate lui Huidu"