Mihai Gâdea a aruncat "nucleara": Vor urma dezvăluiri cutremurătoare!
- Dan Andronic
- 13 februarie 2020, 11:30
Aseară la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat un material care devoalează toate legăturile oculte din CSM, jocurile de culise care au blocat numirea procurorilor șefi la Parchete.
Mihai Gâdea: "De ceva timp există în spațiu public un subiect pe care nu prea îl abordează nimeni: numirea procurorilor șefi de parchete. Subiectul acesta este important, deoarece România a fost condusă ani de zile de un sistem de felul acesta. Kovesi, Procuror General, Kovesi la DNA , susținută de Florian Coldea și de un întreg sistem necunoscut. Un sistem care realmente a condus această țară și a fost o dezbatere întreagă despre asta. Ministrul Justiției face niște propuneri pentru șefii de parchete. Zilele trecute s-a întâmplat ca în CSM să se dea niște voturi și acolo și să se audă niște lucruri. În seara asta iese cu forță la lumină și vreau să vă arăt ceva."
A urmat prezentarea materialului publicat în gândul.info, preluat de majoritatea presei.
Este vorba despre magistrați, despre jurnaliști și ofițeri de informații.
Ancheta cu jocurile din CSM a fost reluat și de evz.ro: Colcăiala din Justiție. Rețeaua de interese ce blochează numirea șefilor de parchete
"Un grup de magistrați mânat de aceleași interese și sprijiniți de jurnaliști de casă, au făcut marți front comun în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru a bloca numirile propuse de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și a face pârtie pentru oamenii lor.
Reamintim că ieri, CSM a dat aviz negativ Gabrielei Scutea, candidat la șefia Parchetului General, dar și Georgianei Hosu, candidat propus pentru șefia DIICOT, scrie GÂNDUL.RO.
Avizul negativ, deși consultativ, este, de departe, unul lipsit de legitimitate, pentru că ar avea o motivație halucinantă: ambiția procurorului Horațiu Radu, adjunct la Parchetul General, de a deveni el însuși Procuror General al României. Horațiu Radu (adjunct al Procurorului General al României, delegat de CSM) a fost ajutat în demersul său de Nicolae Solomon (membru CSM) și Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct al Parchetului Militar. Cei trei procurori s-au poziționat (chiar și public) împotriva Gabrielei Scutea, totul pentru ca CSM să fie convins să dea aviz negativ candidatei Scutea".
Primul care a comentat a fost Cătălin Harnagea, fostul director SIE: "E impresionant efortul pe care îl depun un numai oamenii din sistemul magistraților, ci și din alte sisteme din mass-media, din servicii de informații pentru a numi niște oameni. E la fel de mare ca și efortul de a numi a alege un președinte de țară. De ce depun un asemenea efort? Nu cred că-i vorba de bani. Nu cred fiindcă domnul acela Solomon m-am uitat cât câștigă. Cât procurorul-general al Statelor Unite, în jur de 150.000 de dolari pe an. Nu cred că e vorba de bani. Atunci pentru ce? Pentru a-i sluji pe unii, pentru a face în continuare niște jocuri politice și economice, pentru ar rămâne în niște clanuri ale căror interese uneori se întâlnesc..."
Mihai Gâdea: Vor urma dezvăluiri cutremurătoare.