Acest fapt a fost parafat prin hotărâre de consiliu local, în urma unui vot secret. 17 aleşi locali au votat „pentru”, iar trei „contra”.

Primarul Gheorghe Ştefan (PDL), zis „Pinalti”, prezent la şedinţă, s-a abţinut de la comentarii în legătură cu votul. Potrivit proiectului de hotărâre, municipalitatea a propus a cordarea titlurilor „în semn de recunoaştere şi apreciere a activităţii dedicate artei, promovării culturii şi susţinerii manifestărilor artistice locale din Piatra-Neamţ”.

Cei doi vor avea o serie de avantaje concrete de pe urma primirii titlului. Vor primi un lot de teren pentru o casă, nu vor plăti impozite locale pe casă şi teren, au gratuitate pe mijloacele de transport în comun şi au asigurat un loc de veci gratuit într-unul dintre cimitirele oraşului.

Diplomele urmează să fie înmânate poimâine, în cadrul ultimei emisiunii „Duminica în familie”, pe care Mihaela Rădulescu o va realiza în direct de pe platoul de la Turnul lui Ştefan. Aşa cum a relatat EVZ în ediţia de miercuri, alocarea unei sume de aproape 20.000 de euro, din partea primăriei şi a consiliului judeţean, pentru promovarea turistică a zonei în emisiunea Mihaelei a stârnit polemici aprinse în şedinţa de luni, 15 iunie.

Citiţi şi:

Mihaela Rădulescu, show pe bani publici