Mihaela Geoană a rememorat ieri, pentru Evenimentul Zilei, acea perioadă. „Eram foarte tineri și propunerea a fost o surpriză. De obicei, joburile de vârf le obții la sfârșitul carierei, nu la început. A fost o pălărie foarte mare pentru noi. Dacă, după 17 ani de când ne-am întors, încă avem prieteni acolo, zic că ne-am descurcat”, a mărturisit soția diplomatului.

Pentru ea, ca tânără mamă, a fost o oportunitate fantastică. Nu doar de acolo, dar și datorită a ceea ce a deprins în America, a învățat să pună educația copiilor în prim plan. „Acolo nu se uită nimeni la cum te îmbraci și ce mănânci. Odată ce le intri la suflet și nu-i dezamăgești, acolo rămâi. Eu aveam o vecină de la care am învățat foarte multe. Colegii lui Mircea se mirau când auzeau că eu cheltuiesc jumătate din salariu pe creșa și grădinița copiilor”, a spus Mihaela. Copiii lor erau mici: Alex avea doi ani și jumătate, Ana, doar 6 luni.

 

Cu copiii la Casa Albă

„La Casa Albă eram invitați cu copiii, președintele (Clinton – n.r.) adora ca musafirii lor să vină cu toată familia. Și chiar dădea atenție tuturor”, ne-a povestit ea.

Mihaela recunoaște că venirea în țară a fost ca un duș rece: „Ne-am reacomodat la toate. Din păcate, asistăm la degradarea societății, dar sperăm că lucrurile se vor schimba”. Soția fostului ambasador recunoaște că nu a făcut niciodată o pasiune din gătit, dar nici nu face lucruri care cred alții că le face. „Merg la coafor la zece zile, nu fac mișcare atât cât mi-aș dori. Cred că de aceea gătesc așa frugal, numai salate”, a râs ea. A adăugat că mai face diverse combinații din „produse comestibile și le experimentez pe Mircea”.

Mihaela Geoană a mai învățat ceva în America: ce înseamnă acțiunile caritabile. Asta și face ea la Fundația „Renașterea”. Acel gen de acțiuni din care toată lumea are de câștigat.