Germania își securizează granița estică. Berlinul nu mai face față migranților ilegali
- Cristian Raducanu
- 22 februarie 2024, 09:39
Din cauza fluxului de migrație, Germania va înăspri controalele la granița estică. De asemenea, măsuri suplimentare de securitate vor fi aplicate și pe durata Campionatului European de Fotbal.
Pentru a limita fluxul de migrație, autoritățile din Germania vor extinde controalele la granița estică. Acțiunea face parte dintr-un plan amplu al guverului de la Berlin, demarat în toamna anului trecut. De asemenea, se vor măsuri suplimentare de control la toate punctele de trecere a frontierelor în timpul desfășurării Campionatului European de Fotbal.
Fluxul de migrație, o problemă constantă pentru Germania
Nancy Faeser, ministrul germna de Interne, a declarat că fluxul de migrație a înregistrat o scădere ușoară, însă nu și numărul cererilor de azil. Acesta fiind și unul din motive pentru care Germania va extinde controalele de la granița estică.
La sfârșitul lunii septembrie Germania a extins controalele la granița cu Polonia, respectiv Cehia. După care, de la criza migranților din 2015, controale fixe au fost introduse și la granița cu Austria. La rândul lor, vecinii estici ai nemților au aplicat aceeași măsură la granița slovenă pentru a-i opri pe migranții care vin din Serbia via Ungaria, potrivit ziarulromanesc.de.
Cotroalele sporite pe durata Campionatului European de fotbal
Pentru ca măsura impusă de autoritățile germane să intre în legalitate, guvernul de la Berlin trebuie să notifice Comisia de la Bruxelles. „După șase luni, trebuie întotdeauna să le evaluezi și să afli dacă mai sunt necesare. Apoi Comisia Europeană trebuie să le aprobe din nou”, a adăugat ministrul de Interne german.
Oficialul german a mai precizat că nemții vor înăspri controalele pe durata desfășurării Campionatului European de Fotbal. „De regulă, țările gazdă tind să se protejeze, așa că probabil vom introduce controale la frontierele cu toți vecinii”, a mai spus Nancy Faeser.
Fluxul mare de migrație și traficul de persoane
Nu în ultimul rând, oficialul german a mai precizat că guvernul va continua lupta împotrvia fluxului de migrație și a traficului de persoane. Unul din patru refugiați vine prin intermediul organizațiilor de trafic.
Majoritatea imigranților vin din Africa și Asia. „Trebuie să combatem fluxul de migrație, este absolut crucial. De aceea avem nevoie de controale la frontieră”, a mai spus Faeser.