Migranții din Republica Moldova, returnați de SUA

Migranții din Republica Moldova, returnați de SUA migranti / Sursa foto: Arhiva EVZ

Toți migranții adulți din Moldova și alte cinci state post-sovietice, Georgia, Rusia, Kîrgîzstan, Tadjikistan și Uzbekistan, vor fi returnați direct, fără nicio examinare suplimentară.

Migranții din fostul spațiu sovietic, returnați

Agenții Poliției de Frontieră din California au primit ordinul de a primi în SUA migranții din peste 100 de țări, în ciuda noilor reguli pentru intrarea în țară a migranților a administrației Biden, potrivit unei note oficiale scurse către The New York Post.

Documentul primit de Poliția de Frontieră din San-Diego, California, impune însă returnarea imediată a migranților adulți din Moldova, Georgia, Rusia, Kîrgîzstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Migranții din peste 100 de țări, acceptați în SUA

Cetățenii din celelate peste 100 de țări sunt considerați „greu” sau „foarte greu” returnabili în țările lor de origine, din cauza condițiilor politice sau a lipsei de acorduri de returnare a migranților. În această categorie intră migranții ilegali din China comunistă, Brazilia, Ecuador, Peru și alte state, printre care unele care nu doresc să coopereze în subiectul repatrierii migranților ilegali.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toți migranții din cele peste 100 de țări din Africa, Asia, Australia și Europa vor putea intra în Statele Unite, urmând să apară în fața instanței cu ocazia procesului penal pentru trecerea ilegală a graniței.

migranti

migranti

Migranții despre care se constată că au motive credibile de teamă dacă se întorc în țara lor de origine, inclusiv cei care pot fi deportați cu ușurință în Mexic sau țări cu care SUA au un acord de returnare, pot fi eliberați până la o viitoare judecată, doar că nu li se va permite să solicite azil.

Biden se face că oprește migrația

Noile reguli privitoare la migrație ale lui Joe Biden nu se aplică migranților care folosesc aplicația de telefon CBP One pentru a trece printr-un port de intrare, în prezent 1450 de persoane pe zi.

De asemenea, aceste reguli nu li se aplică „copiilor neînsoțiți, victimelor unei forme severe de trafic, celor care se confruntă cu o urgență medicală acută sau cu o amenințare iminentă și extremă la adresa vieții și siguranței”, au mai spus oficialii americani.