„Cu o atitudine agresivă, ei au forţat poarta de la graniţă şi au intrat în ţară”, se arată într-un comunicat al Institutului Național al Migrației.

Președintele american Donald Trump a amenințat, vineri, că va închide frontiera SUA cu Mexicul, dacă cei din urmă nu găsesc măsuri de oprire a imigrației ilegale.

„DEMOCRAŢII ne-au dat cele mai slabe legi privind imigraţia din întreaga Lume. Mexicul le are pe cele mai puternice şi câştigă peste 100 de miliarde de dolari pe an de pe urma SUA. De aceea, CONGRESUL TREBUIE SĂ MODIFICE LEGILE NOASTRE SLABE PRIVIND IMIGRAŢIA ACUM, iar Mexicul trebuie să îi împiedice pe imigranţii ilegali să intre în SUA" a fost mesajul principal al lui Trump. 

Apoi, președintele SUA a continuat: „Mexicul a făcut mulţi ani avere pe seama SUA, mult mai mare decât Costurile Frontierei. Dacă Mexicul nu opreşte ORICE imigraţie ilegală înspre Statele Unite prin Frontiera noastră de Sud, voi ÎNCHIDE Frontiera, sau mari secţiuni de Frontieră, săptămâna viitoare. Pentru Mexic ar fi atât de uşor să facă asta, dar ei ne iau doar banii şi „discută”. Pe lângă asta, noi pierdem atât de mulţi bani cu ei, în special dacă socotim şi traficul de droguri etc., încât închiderea Frontierei ar fi un lucru bun!”, a declarat Donald Trump.

 

Te-ar putea interesa și: