Evenimentul Zilei > Actualitate > Migranți la frontiera de vest. Cum călătoreau acesștia
Migranți la frontiera de vest. Cum călătoreau acesștia

Migranți la frontiera de vest. Cum călătoreau acesștia

Cinci migranți, între care patru algerieni şi un marocan, au fost depistaţi la frontiera de vest în timp ce încercau să intre ilegal în ţară. Aceștia călătoreau, pe jos, din Serbia.

Migranții au fost depistați pe fâșia verde în cadrul unei acţiuni comune cu agenții din cadrul Poliţiei Dudeştii Vechi. ”În data de 15 august, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Dudeştii Vechi, acţionând în urma unei informaţii, au declanşat o acţiune pe linia migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, au fost observate cinci persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt patru cetăţeni din Algeria şi un cetăţean din Maroc, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în România, pe la frontiera verde, întrucât nu deţineau documente legale de intrare în ţară şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, la rude”, transmite Roxana Costache, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.