Evenimentul Zilei > Actualitate > Migranți ascunși printre bagaje, într-o remorcă
Migranți ascunși printre bagaje, într-o remorcă

Migranți ascunși printre bagaje, într-o remorcă

Un număr de cinci migranți au fost prinși, în această noapte, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. La exavct 24 de ore de la momentul în care un bulgar a încercat să treacă alt grup de migranți ascunși într-o remorcă, un gorjean a comis fapta la indigo.

Migranții au fost descoperiți de polițiștii de frontieră ascunși între bagajele din remorca unei autoutilitare conduse de Marinel N., cetățean român în vârstă de 45 de ani, domiciliat în Gorj. Bărbatul conducea o autoutilitară u remorcă, ambele înmatriculate în Norvegia. 

Cu ocazia efectuării controlului, polițiștii de frontieră i-au descoperit  pe cei doi bărbați, două femei și un minor, printre bagaje. Patru dintre ei sunt din Irak, în timp ce unul dintre bărbați este iranian. Cu toții au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu aveau altă metodă de a trece granița dintre România și Ungaria. Șoferul român s-a ales cu dosar penal pentru trafic de migranți, fiind întocmit și un dosar penal pentru infracțiunea de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.