Evenimentul Zilei > International > Un migrant a PLANIFICAT să arunce în aer Bazilica Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului timpul Crăciunului
Un migrant a PLANIFICAT să arunce în aer Bazilica Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului timpul Crăciunului

Un migrant a PLANIFICAT să arunce în aer Bazilica Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului timpul Crăciunului

Folosind înregistrări din telefoane mobile, poliția specială de securitate DIGOS din Bari, a reuşit să aresteze un migrant somalez de 20 de ani care avea în plan un atac terorist în inima Cetăţii Vaticanului chiar în ziua de Crăciun.

Migrantul a vrut să lanseze un atac la Bazilica Sf. Petru din Roma la Crăciun. Mohsin Ibrahim Omar, cunoscut sub numele de Anas Khalil, este considerat a fi legat și în contact cu statul islamic (ISIS) din Somalia. 

Într-o înregistrare obținută de poliție, el afirmă: "Pe 25 este Crăciunul … bisericile sunt pline". "Să punem bombe în toate bisericile din Italia.  Unde este cea mai mare biserică? Este la Roma? ". A spus el, în conformitate cu convorbirea telefonică,  referindu-se la Sfântul Petru. FBI asistă la anchetă. Potrivit  agenţiei de ştiri Ansa,  procurorii au emis un mandat de deținere a suspectului cu menţiunea de "pericolului iminent". Somalezul a fost arestat lângă Bari pe baza unei convorbiri telefonice depistată de către forțele anti-mafie și antiterorism italiene DDA.