Mieunături de lux în Bucureşti

Mieunături de lux în Bucureşti

În acest weekend, aproximativ 200 de pisici remarcabile invadează Capitala, în cele două zile ale Expoziţiei Internaţionale Feline.

Un eveniment care se desfăşoară de ceva timp toamna, la început de octombrie, în Bucureşti: Expoziţia Internaţională Felină. Astfel, astăzi şi mâine, la complexul Romexpo (Pavilionul F, intrarea C), între orele 10-17, aveţi ocazia să admiraţi aproximativ 200 de pisici de rasă din România, Ungaria, Ucraina, Slovacia, Italia, Serbia, Bulgaria, Israel şi Rusia. Frumoase exemplare de: persane, norvegiene de pădure, ragdoll, cornish rex, devon rex, singapura, turkish angora, albastre de rusia, bengaleze, burma, exotic shorthair, siberiană, abisiniană, siameză şi orientală!

Vizitatorii pot vor putea admira graţioasele feline întrecându-se în frumuseţe şi vor putea achiziţiona o gamă largă de produse şi accesorii destinate atât pisicilor (hrană, igienă, joacă), cât şi iubitorilor acestora (cercei, brăţari, posete etc.) la preţuri promoţionale. De asemenea, nu au fost uitaţi nici cei care vor să adopte pisici, aceasta fiind doar una dintre surprizele rezervate.

Pisica urbană

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este un weekend special pentru iubitorii de pisici, şi nu numai!", spune Candice Dragotă, vicepreşedinta Asociaţiei Felina SofistiCAT-organizatoarea evenimentului. "Pisica a devenit în prezent un trend. Este urbană, este de fapt deasupra omului urban, care este sclavul ei!".

Candice are o teorie proprie în ceea ce priveşte acest animal pe care este greu "să îl cuprinzi într-o viaţă, darămite într-un eveniment". Ea consideră că Leonardo da Vinci avea dreptate când spunea că fiecare pisica e o capodoperă. "Şi ne place pentru emoţia estetică. Comparaţiile cu un câine sunt inutile şi nu duc la nimic. E ca şi cum ai compara pruna cu ananasul".

"Pisica e lipită de tine. E umbra ta, e una cu gamba ta. E prima în bucătărie, sfredelind cu ochii dulapul unde sunt păstrate conservele. Printre miorlăituri îţi spune cât eşti tu de frumos, deştept şi de minunat stăpân!", conchide Candice, ea însăşi "stăpâna" unor pisici de execepţie, care au premii şi spoturi publicitare în palmares.

"Cel mai important este faptul că toate pisicile mele, mai presus de toate, au facut viaţa altor oameni mai bună şi mai frumoasă".

Motanii pufoşi pot combate insomnia

Tratamentul cu ajutorul pisicilor se numeşte în termeni medicali felinoterapie. În medicina tradiţională a multor popoare, se cunoaşte faptul că pisica are darul de a descoperi locurile bolnave ale stăpânului, pe care animalul se aşează şi, torcând, le încălzeşte cu căldura sa, iar durerea scade în intensitate.

Pisicile sunt "remedii" bune şi pentru stres, oboseală şi migrene. Pot chiar să ajute la scăderea tensiunii arteriale, normalizarea pulsului, dar şi în cazuri mai puţin grave, cum ar fi reumatismul sau gastrita.

Studiul menţionat afirmă că, exact ca în lumea oamenilor, animalele se specializează şi ele pe diferite boli, şi aflăm că, de exemplu, motanii pufoşi pot să combată insomnia!

CONCERT

In Flames, la Bucureşti

Concertul conoscutei trupe suedeze va avea loc sâmbătă seară, în Bucureşti, la Arenele Romane. Trupa de death metal melodic promovează în faţa publicului român ultimul album, "Sounds of a playground fading" lansat în luna iunie. Accesul în cadrul concertului se face începând cu ora 19.00, iar biletele se mai pot cumpăra de la intrarea în arenă, la preţul de 95 de lei. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/onzd6lkLUwA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Trupa înfiinţată în 1990 a vândut peste 2,5 milioane de albume în toată lumea. Rockerii de la In Flames au mai concertat în România şi în 2009 pe 30 martie, tot în Capitală. În deschiderea trupei va cânta Noctiferia.

FILM

"Principii de viaţă", în cinematografe

Filmul regizorului Constantin Popescu a avut premiera ieri şi va rula în acest weekend în mai multe cinematografe din Bucureşti, Cluj şi Constanţa. "Principii de viaţă" vorbeşte despre criza unui personaj care pare să aibă totul, dar care ajunge să se întrebe dacă este cu adevărat fericit după o zi care îi scapă de sub control. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5VXjQ4SdFtQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vlad Ivanov interpretează primul rol principal din carieră, întruchipându-l în film pe Emilian Velicanu. Filmul a fost recompensat la TIFF cu trofeul pentru Cea mai bună regie.

FESTIVAL

eXplore, dans şi film

A şasea ediţie a festivalului de dans contemporan aduce în Capitală unii dintre cei mai buni interpreţi şi coregrafi din lume. De la ora 19.00, iubitorii de dans contemporan sunt aşteptaţi la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Acolo, în prima seară, Nicole Beutler va susţine un solo, un spectacol pentru corp şi voce.

Tot în cadrul festivalului vor fi proiectate o serie de filme şi documentare care au ca temă dansul.

"Vedeta" primei zile de festival este "Tanztraume", un documentar despre faimoasa coregrafă Pina Bausch. Toate filmele vor fi difuzate la Noul Cinematograf al Regizorului Român.