"Am discutat (cu autorităţile din Bulgaria n.r.) mai multe aspecte care vizează controlul produselor non-animale şi mă refer la legumele şi fructele care tranzitează Bulgaria şi ajung în România şi mai ales la cele care vin din Turcia. Noi vrem ca împreună cu bulgarii să avem un control mult mai strict al maşinilor care tranzitează Bulgaria şi ajung în România, pentru a evita frauda şi comerţul la negru", a spus preşedintele ANSVSA, citat de Agerpres.

Mănăstireanu a mai spus că s-a discutat şi despre comerţul cu miere de albine, pentru că în perioada de vară sunt foarte mulţi bulgari care vând miere de albine în România.

"Vrem să avem un protocol şi aici, astfel încât să avem evidenţa producătorilor bulgari autorizaţi care vin spre România şi să evităm eventualele probleme în comerţul cu miere de albine, pentru că s-a mai descoperit miere falsificată cu zahăr sau cu alte produse care pot să înlocuiască mierea", a adăugat şeful ANSVSA.

Pe 9 ianuarie 2014, o delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, condusă de secretarul de stat Daniel Botănoiu, alături de care s-au aflat şi reprezentanţi ai ANSVSA, însoţiţi de preşedintele Autorităţii, Vladimir Mănăstireanu, a efectuat o vizită de lucru la Ruse, în Bulgaria.

Scopul vizitei a fost acela de a negocia semnarea unui nou document bilateral între cele două ministere, având în vedere că România şi Bulgaria se aseamănă foarte mult din punct de vedere agricol şi ne aflăm la începutul unei noi Politici Agricole Comune.

Te-ar putea interesa și: