Evenimentul Zilei > Actualitate > Micuța Simona Halep este uriașă în tenisul mondial
Micuța Simona Halep este uriașă în tenisul mondial

Micuța Simona Halep este uriașă în tenisul mondial

Cea mai bună tenismenă din România s-a impus într-un sport în care jucătoarele cu talie fac legea, în general. Constănțeanca măsoară doar 1,68 metri

Simona Halep ocupă, începând de astăzi, locul al 2-lea în clasamentul mondial al tenisului feminin. Românca a ratat câștigarea Roland Garros, performanță ce ar fi propulsat- o pe prima poziție WTA și i-ar fi adus victoria aștetată într-un turneu de Mare Șlem.

Doar Cibulkova este mai mică

În finala cu Jelena Ostapenko, Halep a avut de luptat și cu propriile limite de natură fizică. Într-un sport în care centimetrii sunt esențiali, Simona măsoară doar 1,68 metri. Conștientă că trebuie să compenseze handicapul taliei, constănțeanca și-a fortificat fizicul și întreaga paletă tehnică, după mii de ore de antrenamente istovitoare. Importanța staturii și a alonjei sunt esențiale și în „Sportul Alb”. În Top 10 WTA, o singură jucătoare este mai mică de înălțime decât Simona. Este vorba despre slovaca Dominika Cibulkova, care măsoară 1,61 metri.

În rest, adversarele de top ale lui Halep sunt bine și foarte bine înzestrate fizic: Angelique Kerber (1,73), Serena Williams (1,75), Karolina Pliskova (1,86), Garbine Muguruza (1,82), Elina Svitolina (1,74), Johanna Konta (1,80), Svetlana Kuznetova (1,74), Agnieszka Radwanska (1,73). În aceste condiții, Halep reușește să se mențină la un nivel ce n-a mai fost atins de o altă tenismenă din România. În finala cu Jelena Ostapneko, Simona n-a putut trece peste diferența de statură și fost dominată fizic de o adversară cu o înălțime de 1,77.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: