Evenimentul Zilei > Social > Micul Tinu pune tunurile pe Patriciu
Micul Tinu pune tunurile pe Patriciu

Micul Tinu pune tunurile pe Patriciu

Recunoscut irevocabil ca fiu legitim al lui Dumitru Tinu, Andrei Iucinu reia planurile de luptă cu actualul deţinător al ziarului „Adevărul“.

Definitiv. Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Andrei Iucinu în procesul de stabilire a paternităţii faţă de Dumitru Tinu, decedat în urmă cu cinci ani într-un accident rutier. Pe lângă faptul că astfel se încheie un proces care s-a întins pe mai bine de cinci ani, decizia de ieri a magistraţilor loveşte colateral şi în soarta ziarului „Adevărul“.

Primul pas al lui Andrei Iucinu, potrivit declaraţiei acestuia, va fi chiar de a introduce o acţiune juridică de anulare a certificatului de moştenitor, ce a stat la baza tranzacţiei originale dintre Ana Maria Tinu şi Dinu Patriciu. Scopul lui Iucinu ar fi de a-şi renegocia complet numărul de procente pe care le deţine la publicaţia respectivă, fiind nemulţumit de prima ofertă a lui Patriciu: trei optimi din 24%. Al doilea pas va fi să-şi schimbe numele în Andrei Tinu.

Ac
uzii de mărturie mincinoasă

La aflarea deciziei de ieri, avocatul familiei Tinu a declarat că intenţionează să facă o plângere la CEDO, deoarece nu s-a respectat dreptul la un proces echitabil, nefiind administrate toate probele ştiinţifice solicitate.

Mai mult, apărătorul a sugerat că martorii audiaţi în acest dosar ar fi depus mărturii mincinoase, care ar fi cântărit greu în luarea deciziei de ieri. La finalul pledoariilor, Iucinu s-a declarat bucuros că, în sfârşit, după mai bine de cinci ani de termene în faţa instanţei, procesul a ajuns la final.

Z
iarul nu se adresează nimănui

Recunoscut oficial ca fiul lui Dumitru Tinu, Iucinu are planuri mari. Intenţionează, mai întâi, să introducă o acţiune juridică de anulare a certificatului de moştenitor ce a stat la baza vânzării ziarului „Adevărul“ către omul de afaceri Dinu Patriciu.

Deşi a declarat că nu poate să prevadă care va fi noua repartiţie a numărului de acţiuni, Iucinu declară că acesta va fi mult mai mare decât ce-i pusese deoparte Patriciu: trei optimi din 24%. „Până acum se discuta ce se întâmplă «dacă» sunt fiul lui Dumitru Tinu. De acum înainte, problema se modifică. Până acum luptam cu Dinu Patriciu cu săbii şi flinte. E timpul să mă reîntorc cu tunurile“, a spus Andrei Iucinu, după aflarea deciziei instanţei.

„Am fost crescut de tatăl meu într-un set de valori politice de centru-stânga şi acestea erau şi convingerile cititorilor «Adevărul». Astăzi, ziarul nu are niciun mesaj politic, nu se mai adresează nimănui“, a declarat Iucinu. Acesta a confirmat indirect şi zvonurile care îl dădeau, după excluderea din PRM, în curtea PSD-ului. „Mă voi orienta spre zona de stânga, este cea în care cred“, a spus Iucinu, care a încheiat afirmând că, în cel mai scurt timp, îşi va schimbele numele în Andrei Tinu, după cel al tatălui său natural.

PRECEDENT

A doua decizie favorabilă

Şi magistraţii Tribunalului Bucureşti îi dădeau, anul trecut, câştig de cauză lui Andrei Iucinu în procesul de stabilire a paternităţii faţă de Dumitru Tinu. Instanţa constata, analizând probele depuse la dosar, că Dumitru Tinu a făcut parte din viaţa lui Andrei, participând la întreţinerea lui şi chiar adresându-i-se în diferite scrisori cu expresia „Băiatului meu drag şi scump“ sau „celui mai drag“.

La aceste observaţii se adăuga raportul analizelor genetice, întocmit în septembrie 2006, prin care medicii apreciau că există o probabilitate foarte mare ca Andrei Iucinu să fie fiul lui Dumitru Tinu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News